VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Suikers (koolhydraten)

  • België24 aug. 22

    Suikertaks streeft zijn doel voorbij

    Meer dan een op drie Belgen koopt dranken in de buurlanden te kopen. "De suikertaks streeft dus compleet zijn doel voorbij en onze Belgische 'taksenlasagne' zorgt ervoor dat zowel onze bedrijven als de overheid inkomsten mislopen", concludeert VIWF-voorzitter Bart Peeters.

  • Ingrediënt & Product9 mrt. 22

    EFSA: Inname toegevoegde en vrije suikers moet 'zo laag mogelijk zijn' binnen een dieet met een goede nutritionele waarde

    Vijf landen vroegen de EFSA een aanvaardbare maximale suikerinname (Tolerable Upper Intake Level, UL) vast te stellen op basis van de beschikbare wetenschap over dit onderwerp.

  • Ingrediënt & Product25 aug. 21

    Belgische frisdrankproducenten overtroeven Europese doelstellingen

    Het Koninklijk Verbond van de Industrie van Waters en Frisdranken (VIWF) onderschrijft het nieuwe engagement rond gezondheid en voeding die UNESDA, de koepelfederatie van Europese frisdrankfabrikanten, heeft aangekondigd.

  • Ingrediënt & Product18 dec. 20

    Novel eiwit kan zoete smaak van suiker vervangen

    Amai Proteins ontwikkelt eiwitten die de zoete smaak van suiker in levensmiddelen kunnen vervangen. VMT sprak met de producent over dit novel food ingrediënt dat waarschijnlijk pas over 2 jaar in Europa toegestaan is.

  • Ingrediënt & Product15 dec. 20

    Zoet eiwit moet suikergehalte in cranberrysap verlagen

    Sappenproducent Ocean Spray werkt samen met Amai Proteins om het suikergehalte in cranberrysap te verlagen. Dit willen zij doen door suiker te vervangen door een nieuw, zoetsmakend eiwit.

  • Ingrediënt & Product30 jun. 20

    Frisdranken bevatten in 2019 25% minder calorieën

    Frisdranken van A-merken die in 2019 zijn verkocht, bevatten 25 procent minder calorieën dan in 2012. Hiermee lopen de producenten voor op de afspraak uit het Nationaal Preventieakkoord.

  • Marketing & Consument6 feb. 20

    Consumentenbond: 'fabrikant stop met misleidende suikerclaims'

    De Consumentenbond roept fabrikanten op te stoppen met misleidende suikerclaims op producten. Veel producten 'verdoezelen' de toegevoegde suikers, op het etiket waardoor producten gezonder lijken dan ze in werkelijkheid zijn, stelt de bond.

  • Technologie & Techniek30 apr. 19

    Laag-glycemische suiker tagatose kan goedkoper worden geproduceerd uit lactose

    Wetenschappers aan de universiteit van Illinois hebben een giststam weten te ontwikkelen die lactose kan metaboliseren naar tagatose. Tagatose is een natuurlijke suiker met de helft minder aan calorieën dan tafelsuiker.

  • Wetgeving & Toezicht25 apr. 19

    Gezondheidswinst mogelijk door 'toegevoegd suiker' op het voedingswaarde-label

    Een voedingswaarde-label dat aangeeft dat producten toegevoegde suikers bevatten, kan volgens een Amerikaanse studie bijna één miljoen cardiometabole aandoeningen zoals hartfalen, beroerte of diabetes type 2 voorkomen of uitstellen. Herformulering van producten kan dit aantal verhogen tot drie miljoen.

  • Ingrediënt & Product10 mrt. 19

    Jaarprijs 2019: Rodebietenburgers, linzenpasta en rijstnoedels van zilvervliesrijst binden de strijd aan

    Zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original, Mini rode bietenburgers van SoFine en Biologische fusilli linzen van Albert Heijn zijn door de vakjury genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2019. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de websites van Voeding Nu en VMT hun stem uitbrengen op het product dat volgens hen de Jaarprijs zou moeten winnen. Vanaf half maart worden aan dit bericht filmpjes gekoppeld waarin de fabrikanten hun producten uitgebreider zelf presenteren.

Meer artikelen

  1. Hak behaalt 60% zoutreductie sinds 2011
  2. Foodwatch ageert tegen Coca-Cola-hotelkamer van de Efteling
  3. Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2019 geopend
  4. Coca-Cola zet verder in op minder suiker en minder plastic (video)
  5. RIVM adviseert nieuw systeem voor productverbetering
  6. Suikerreductie gaat niet hard genoeg volgens Diabetes Fonds
  1. Hoemoes less salt, Jumbo Veggie Chef Shoarma en AH verse Pureersoep strijden om hoogste eer
  2. Questionmark: 'Weinig vezels en onnodig veel zout in cornflakes'
  3. Driekwart Nederlanders gelooft dat suikers verslavend zijn
  4. Mona puddingen minder zoet
  5. KNMG roept op tot wetgeving zout, suiker, vet
  6. Infokicks over suiker en verslaving
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen