'Voedselvaardigheid is een vast onderdeel van het onderwijs geworden'
Meer kraanwater en minder vlees. Versproducten uit de webwinkel, keukenlab of uit een 3d-printer. Google-glasses die etiketten en menukaarten scannen...
Meer kraanwater en minder vlees. Versproducten uit de webwinkel, keukenlab of uit een 3d-printer. Google-glasses die etiketten en menukaarten scannen...
We worden allemaal flexitariër" voorspelt René Floris, eiwitexpert bij NIZO. Mensen zullen meer kip gaan eten en vlees wordt een luxe goed. Dit zijn...
Als reactie op de ramp met MH17 moest Nederland, de 'beschaafde' wereld, actie nemen. Met alle gevolgen van dien voor de export. De...
De lat voor de voedingsmiddelenproductie ligt hoog. "Het moet schoon, eerlijk, veilig, transparant, duurzaam, gezond en met oog voor dierenwelzijn",...
"Zou je een saucijzenbroodje met minder vet en minder zout eten?" Deze vraag stelde ik aan mijn vriend toen ik bezig was met de invulling van deze...
Een golf van enthousiasme trok door het land toen minister Dijsselbloem aankondigde dat de crisis voorbij is. Het kan nog wel een tijdje duren,...
Het is nog maar een aantal jaar geleden dat mensen met de ziekte coeliakie met moeite levensmiddelen zonder gluten konden vinden in de supermarkt. Ze...
Certificaten die kwaliteit en veiligheid garanderen, kunnen een papieren tijger worden. Er ontstaat een papieren werkelijkheid die afwijkt van wat er...
Goedkope kip. Groente tegen bodemprijzen, twee voor de prijs van één. Iedereen is op zoek naar koopjes of een goede deal.
Ik ben net terug van een korte, maar heerlijke vakantie in New Orleans: de stad van Mardi Gras, gumbo en jazz. Elke keer als ik in de Verenigde...