VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over Bespiegeling

  • Corné van Dooren, senior adviseur duurzame voedselconsumptie bij het WWF
    Duurzaamheid & MVO16 dec. 14

    'Voedselvaardigheid is een vast onderdeel van het onderwijs geworden'

    Meer kraanwater en minder vlees. Versproducten uit de webwinkel, keukenlab of uit een 3d-printer. Google-glasses die etiketten en menukaarten scannen en met kerst eten we onder andere zwijn en bessen. Het kan allemaal volgens Corné van Dooren, kennisspecialist Duurzaam Eten van het Voedingscentrum. VMT legde hem de vraag voor: 'Wat en hoe eten wij in 2050?'

  • Ingrediënt & Product16 dec. 14

    'We worden allemaal flexitariër'

    We worden allemaal flexitariër" voorspelt René Floris, eiwitexpert bij NIZO. Mensen zullen meer kip gaan eten en vlees wordt een luxe goed. Dit zijn enkele toekomstvoorspellingen die René Floris doet. Hij beantwoordde de vraag: 'Wat en hoe eten we in 2050?'

  • Algemeen2 sep. 14

    Bespiegeling: Doorgedraaid

    Als reactie op de ramp met MH17 moest Nederland, de 'beschaafde' wereld, actie nemen. Met alle gevolgen van dien voor de export. De belangenbehartigers in met name de land- en tuinbouw domineerden in de berichtgeving over compenserende maatregelen. Met resultaat.

  • Algemeen18 jul. 14

    Bespiegeling: Keerpunt

    De lat voor de voedingsmiddelenproductie ligt hoog. "Het moet schoon, eerlijk, veilig, transparant, duurzaam, gezond en met oog voor dierenwelzijn", benadrukte EZ- staatssecretaris Dijksma recent op een bijeenkomst.

  • Algemeen19 jun. 14

    Bespiegeling: Als 't maar lekker is

    "Zou je een saucijzenbroodje met minder vet en minder zout eten?" Deze vraag stelde ik aan mijn vriend toen ik bezig was met de invulling van deze uitgave. Het thema van dit nummer is immers hartig en gezond(er) en een van de artikelen gaat over het verlagen van vet in harti- ge snacks, waaronder saucijzenbroodjes.

  • Algemeen28 mei 14

    Bespiegeling: Baangarantie in food

    Een golf van enthousiasme trok door het land toen minister Dijsselbloem aankondigde dat de crisis voorbij is. Het kan nog wel een tijdje duren, voordat zich dat vertaalt in meer banen, zei de minister er stilletjes achteraan. Nog steeds zijn vele krantenkolommen gevuld met namen van bedrijven die ontslagen aankondigen. Wie gegarandeerd wil zijn van een baan, kiest een technische studie, luidt het devies.

  • Algemeen19 mei 14

    Bespiegeling: Vrij van. Voor wie?

    Het is nog maar een aantal jaar geleden dat mensen met de ziekte coeliakie met moeite levensmiddelen zonder gluten konden vinden in de supermarkt. Ze waren aangewezen op gezondheidswinkels of zelf kokkerellen. Bovendien liet de kwaliteit te wensen over.

  • Algemeen17 apr. 14

    Bespiegeling: Papieren tijger

    Certificaten die kwaliteit en veiligheid garanderen, kunnen een papieren tijger worden. Er ontstaat een papieren werkelijkheid die afwijkt van wat er in de praktijk gebeurt.

  • Algemeen2 apr. 14

    Bespiegeling: Kan ons voedsel weer duurder worden?

    Goedkope kip. Groente tegen bodemprijzen, twee voor de prijs van één. Iedereen is op zoek naar koopjes of een goede deal.

  • Algemeen1 mrt. 13

    Bespiegeling: Whole Foods

    Ik ben net terug van een korte, maar heerlijke vakantie in New Orleans: de stad van Mardi Gras, gumbo en jazz. Elke keer als ik in de Verenigde Staten ben, ga ik op zoek naar de supermarkt Whole Foods, een winkel met een uitgebreid assortiment aan biologische producten.

Meer artikelen

  1. Column: Groeiperspectief
  2. Bespiegeling: Kom uit de kast
  3. Bespiegeling: Veerkracht en focus
  4. Bespiegeling: Werkloosheidstrend
  5. Bespiegeling: Zo zout gegeten
  6. Bespiegeling - Betrouwbare risico's
  7. Bespiegelingen: Sportzomer
  8. Bespiegelingen: Etiquette(n)
  9. Bespiegelingen: MKB-toppers
  10. Bespiegelingen: Gratis is niet duur
  11. Bespiegelingen: Hamburgers en groene smoothies
  12. Bespiegelingen: Healthy future app
  13. Bespiegelingen: Risico's beoordelen
  14. Bespiegelingen
  15. Bespiegelingen: Risico's
  1. Bespiegelingen: Ambities
  2. Bespiegelingen: Voornemens
  3. Bespiegelingen: Crisis- en feestsferen
  4. Bespiegelingen: Goede van vroeger en beste van nu
  5. Bespiegelingen: Smaak zkt. juiste textuur
  6. Bespiegelingen: Spannende decembermaand
  7. Bespiegelingen: Waardevol water
  8. Bespiegelingen: Echt zijn
  9. Bespiegelingen: 'Harde leerschool'
  10. Bespiegelingen: Indianenverhalen
  11. Bespiegelingen: EHEC centraal
  12. Bespiegelingen: Kennisschaarste
  13. Bespiegeling: Geen MVO maar MOE
  14. Bespiegelingen: Efficiënt produceren
  15. Bespiegelingen: Dekselse innovatie
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen