20-11-2023 | Cursus hygiënisch bouwen

20-11-2023 | Cursus hygiënisch bouwen

Tweedaagse cursus over de hygiënische eisen t.a.v. het gebouw waarin de bereidingsprocessen van Food, Feed of Pharma plaats vinden. Deze cursus gaat in op hoe zonering helpt om tot listeria-vrij produceren te komen.

De cursus beschrijft de vereisten met betrekking tot de fabrieksbehuizing, inclusief hygiënische zonering, bouwconstructies en -elementen (van vloer tot plafond) en de installatie van de procesapparatuur. Hij bevat de belangrijkste aspecten van EHEDG-richtlijn nr. 26 en 44, inclusief de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot zonering, HVAC en bekabeling.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn: zonering; ongedierte; fabriekslocatie; reiniging; bouwkundige uitvoering; gebouwgebonden installatie; machine-gebouw integratie.

Aanmelden

Plaats: Aristo, Utrecht
Datum: 20 en 21 november 2023
Tijd: 09.00 – 17.00
Kosten: € 1.475,- (excl. btw); € 1.785 (incl. btw)
Spreker: Ir. Wouter Burggraaf, geautoriseerde EHEDG trainer
Aanmelden voor de cursus kan via deze link.

Bedrijven die aangesloten zijn bij OTIB komen mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Voor meer informatie zie wij-techniek.nl.

  1. Aspartaam weer onder vuur? 'WHO gaat zoetstof als 'mogelijk kankerverwekkend' bestempelen'
  2. 11-12-2023 | Cursus hygiënisch onderhoud
  3. Voorkom voedselverspilling door validatie 'Houdbaarheid van zestig naar negentig dagen bijgesteld'
  4. Minstens 50 zieken en 2 doden door giftige paddenstoelen in een sushirestaurant
  5. Innoveren met voedingsmiddelen in poedervorm 'Een meer betrouwbaar proces richting opschaling van productie'
  6. FAVV: 'nieuw recordaantal klachten over voedselveiligheid in België'
  7. Eindelijk feiten op tafel over de uitbraak door meloen in 2022 (update)
  8. Nederlandse recalls en waarschuwingen juni: salmonella in worst en bacillus cereus in tempeh
  9. Odin, Ekoplaza en Bionext: Gentech moet op het etiket staan
  10. Signaleringssysteem moet mycotoxines in vroeg stadium signaleren
  1. Na doorbraak Oekraïense dam: voedselfraude weer op de loer
  2. Testaankoop vindt Europa niet ver genoeg gaan: 'Gehalte nitriet en nitraat moet verder omlaag'
  3. Ziek personeel werkte door en veroorzaakte zo een uitbraak
  4. Tsjechische onderzoekers geven dringend advies meer aandacht te geven aan Campylobacter
  5. Ontdek de toegevoegde waarde van het Low-code Power Platform voor jouw organisatie
  6. Een kok bij MasterChef Spanje veroorzaakte minstens 44 zieken
  7. Zeer zeldzame en ernstige uitbraak door met Streptokokken besmette melk
  8. Gemalen kaneel is vermoedelijk de oorzaak van minstens 30 zieken
  9. Young QA: 'Welke soft en hard skills heb je nodig om te groeien in het kwaliteitsvak?'
  10. Zuivellab Qlip: 'Afname melkveehouders heeft grote gevolgen voor verwerkende zuivelsector'