VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Zoonosen

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit28 dec. 21

    Pandemie zorgt voor halvering voedseluitbraken in Europa

    In 2020 werden er in Europa zo'n 3.100 voedseluitbraken gemeld. Dat is een halvering in vergelijking met de jaren 2018 en 2019. Salmonella had met 23% het grootste aandeel in de uitbraken, maar listeria leverde verreweg de meeste doden op: 30 van de in totaal 48 voedsel gerelateerde doden in Europa.

  • Voedselveiligheid6 apr. 21

    Nieuw Europees zoönosenrapport toont: Listeria-infecties stabiel in 2019, Campylobacter-infecties dalen

    Het aantal mensen dat ziek werd en stierf door uitbraken in Europa is in 2019 gestegen. Dit valt te lezen in het jaarverslag over zoönosen gepubliceerd door de European Food Safety Authority (EFSA) en door het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Er waren circa 52.000 zieken en zestig sterfgevallen. Lees hier meer uitkomsten en conclusies uit dit rapport.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit21 sep. 20

    Departement Landbouw en Visserij geeft overzicht bioveiligheidsmaatregelen

    Het Departement Landbouw en Visserij heeft op zijn website een overzicht geplaatst met alle bioveiligheidsmaatregelen bij een bezoek aan een land- of tuinbouwbedrijf.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit3 aug. 20

    Belgian Society for Food Microbiology webinar over onder meer SARS-CoV-2 en WGS

    Op 1 en 2 oktober 2020 organiseert de Belgian Society for Food Microbiology een webinar in plaats van haar jaarlijks congres. Op dag 1 over komen aan bod actuele onderwerpen in de levensmiddelenmicrobiologie en op dag 2 de opkomende analystechniek WGS.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen