VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Zalm

  • De eerste wilde zalmen van het seizoen in Alaska komen binnen. Rechtstreeks vanuit zee naar de verwerking van OBI Seafoods in Cordova, Alaska. (Beeld: VMT, 2024)
    Visserij1 jul. 25

    Wachten op Trumps' tarieven: vis uit Alaska nog interessant?

    Is de duurzaamste zalm wild gevangen? Die vraag stelde VMT vorig jaar centraal naar aanleiding van een bezoek aan de zalmindustrie van Alaska. Die is vaak geprezen om de streng gereguleerde aanpak en duurzaamheid. Maar de wereld en de VS zijn in een jaar tijd flink veranderd. Is zalm uit Alaska straks nog wel zo'n slimme keuze in Europa?

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Fagen31 mrt. 25

    Voor abonnees Zo trekken bacteriofagen ten strijde tegen pathogenen zoals Listeria monocytogenes en Salmonella

    Inzet van bacteriofagen, de natuurlijke vijanden van pathogenen op voedsel, kan interessant zijn voor de voedingsindustrie als de EU het eenmaal toestaat. Maar hoe gaat dat in zijn werk en hoe effectief zijn bacteriofagen? De inzichten komen uit de VS waar fagen al langer worden ingezet tegen bijvoorbeeld Listeria monocytogenes en Salmonella.

  • De King-zalmen zijn met de Sockeye-vangst meegekomen. Dit zijn de grootste en duurste zalmen.
    Vis9 jul. 24

    Aan tafel Alaska #1: Is de duurzaamste zalm op aarde wild gevangen? (longread)

    Wanneer en op welke manier is zalmconsumptie het meest duurzaam? Een complexe vraag. Een unieke reis naar Alaska en een inkijkje in de lokale zalmindustrie gaf VMT verhelderende maar ook verwarrende inzichten. Gaan we beter aan de wilde zalm en kweekzalm vaarwel zeggen? Of toch niet?

  • Een illustratie van blauwe wijting, gegenereerd door AI.
    Vis24 mei 24

    'Noorse kweekzalm in gevaar door overbevissing blauwe wijting'

    De North Atlantic Pelagic Advocacy Group (NAPA) heeft de Noorse regering dringend opgeroepen om in gesprek te gaan met visvoerproducenten om hun duurzaamheidsverplichtingen serieus te nemen. Momenteel spreken de Noorse kustprovincies over de toekomst van de visserij en de visvoerketen in Oslo.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen