Voedselveiligheid met IJsbrand #12: geheim van vezelrichting

Voedselveiligheid met IJsbrand #12: geheim van vezelrichting

VIDEO TUTORIAL - Waarom is het soms erg lastig om een artikeltje recht uit een krant te scheuren? Het geheim ligt in de vezelrichting dat ervoor...

Voedselveiligheid met IJsbrand #11: watermanagement in drinkyoghurt

Voedselveiligheid met IJsbrand #11: watermanagement in drinkyoghurt

VIDEO TUTORIAL - Drinkyoghurt bevat meer water dan wat in de ingrediëntenlijst gedeclareerd wordt. Een fraai voorbeeld van bedrieglijk...

Voedselveiligheid met IJsbrand #10: gekoeld vleestransport zoals vroeger

Voedselveiligheid met IJsbrand #10: gekoeld vleestransport zoals...

VIDEO TUTORIAL - Smeltend ijs van 0oC binnen 10 seconden op -18oC brengen kan. Wij demonstreren het effect van vriespuntsdaling dat anderhalve eeuw...

Voedselveiligheid met IJsbrand #9: eeuwig houdbare augurken

Voedselveiligheid met IJsbrand #9: eeuwig houdbare augurken

VIDEO TUTORIAL - Gepasteuriseerde augurken in een glazen pot zijn eeuwig houdbaar of niet? Wij openen een Luycks pot uit 1971 en eten die augurk...

Voedselveiligheid met IJsbrand #8: bussensluitmachine moet top zijn

Voedselveiligheid met IJsbrand #8: bussensluitmachine moet top zijn

VIDEO TUTORIAL - Een felskop van een bussensluitmachine moet in topconditie blijven. Het niet te strak afstellen van de felsmachine is een precies en...

Voedselveiligheid met IJsbrand #7: delaminatie van een PET-fles

Voedselveiligheid met IJsbrand #7: delaminatie van een PET-fles

VIDEO TUTORIAL - De knisperende ketchupfles is geen reden tot ongerustheid. Gewoon een delaminatieverschijnsel van de meerlaagse PET fles die een...