VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Quality Time met IJsbrand

  • Pesticides23 sep. 24

    Quality Time met IJsbrand: Sinaasappel met fungicide (video)

    In deze nieuwe aflevering van Quality Time met IJsbrand duikt voedingstechnoloog IJsbrand Velzeboer in de voedselveiligheid van sinaasappels. Sinaasappels worden vaak behandeld met fungiciden, stoffen die schimmelgroei tegengaan en ervoor zorgen dat de vruchten het hele jaar door beschikbaar zijn.

  • Quality Time met IJsbrand17 sep. 24

    Quality Time met IJsbrand: Kwaliteit checken met UV lamp in de voedingsindustrie (video)

    VIDEOCOLUMN - In deze aflevering van Quality Time met IJsbrand laat IJsbrand Velzeboer zien hoe een eenvoudige UV-lamp van ongeveer 250-350 nanometer kan helpen bij een snelle kwaliteitscontrole of ingangscontrole van voedingsmiddelen.

  • Hygiëne6 sep. 24

    Quality Time met IJsbrand: Handen wassen een precaire zaak (video)

    VIDEOCOLUMN - In deze aflevering van Quality Time met IJsbrand duikt voedingstechnoloog IJsbrand Velzeboer in de techniek van het handen wassen voor het werken in de voedingsindustrie. Wat is de juiste manier en waar kan het fout gaan?

  • Quality Time met IJsbrand30 aug. 24

    Quality Time met IJsbrand: Klooien met margarine en boter (video)

    VIDEOCOLUMN - In deze aflevering van Quality Time met IJsbrand duikt voedingstechnoloog IJsbrand Velzeboer in de fascinerende wereld van margarines en roomboter. Wat staat er op de verpakking en wat zit er nou echt in?

  • Herkomstetikettering23 aug. 24

    Quality Time met IJsbrand: Lekker vaag doen over de herkomst (video)

    VIDEOCOLUMN - IJsbrand Velzeboer, voedingstechnoloog, verbaast zich over de vage herkomstaanduidingen op veel producten. Honing waar niet duidelijk van is waar het vandaan komt en ook de huismerken kunnen er wat van. In deze videocolumn Quality Time gaat hij erop in.

  • Quality Time met IJsbrand16 aug. 24

    Quality Time met IJsbrand: Is Chocomel de 'enige echte' of toch niet? (video)

    VIDEOCOLUMN - IJsbrand Velzeboer, voedingstechnoloog, duikt in de wereld van een oer-Hollands icoon: Chocomel. In deze videorubriek Quality Time bespreekt hij de verrassende verschillen tussen de diverse versies van dit chocoladedrankje.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit10 jul. 19

    Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: bederf of stabiel product

    Waarom blijft een pot augurken na een aantal malen openen nog veilig voor consumptie? Zelfs na besmetting met bacteriën van buitenaf. Hoe maak je een pot weer vacuüm? Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova legt precies uit hoe het zit. Deel 5: bederf of stabiel product.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit28 apr. 19

    Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: het stabiele kaasje

    Waarom is een Frans kaasje vijf jaar na houdbaarheidsdatum zo mooi stabiel? Waarom moet de beheersing van productvreemde delen een speerpunt zijn binnen de voedingsmiddelenproductie? Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova legt precies uit hoe het zit. Deel 3: een stabiel Frans kaasje.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit18 apr. 19

    Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: een eind touw in het product

    Waarom moet de beheersing van productvreemde delen een speerpunt zijn binnen de voedingsmiddelenproductie? Waarom is een biertje van 23 jaar over de datum absoluut geen gevaar voor de voedselveiligheid? Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova legt precies uit hoe het zit. Deel 3: een eind touw in een pot bonen.

  • Bier over de houdbaarheidsdatum is nog jaren prima te consumeren.
    Voedselveiligheid & Kwaliteit3 apr. 19

    Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: zeer oud bier

    Waarom is een biertje van 23 jaar over de datum absoluut geen gevaar voor de voedselveiligheid? En wat gebeurt er als je een kaas in blik van 75 jaar oud opent? Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova legt precies uit hoe het zit. Deel 2: zeer oud bier.

Meer artikelen

  1. Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: de glazen pot
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen