VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Voedingspatronen

  • Plantaardig19 dec. 23

    Producenten werken samen aan verdere innovatie plantaardige visalternatieven door subsidie

    Een Brabants-Zeeuwse samenwerking ontvangt een subsidie van meer dan een miljoen. Een aantal Zeeuwse en Brabantse bedrijven, waaronder Meatless, Coroos, Enough en Monkeys by the Sea, gebruiken de subsidie om verder te innoveren op gebied van visalternatieven. De focus ligt volgens de startup op verbetering van voedingswaarde, houdbaarheid, smaak en textuur.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Marketing & Consument8 dec. 20

    Voor abonnees Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

    Ook tijdens de tweede golf van de coronacrisis zijn de meeste Nederlanders niet anders gaan eten dan normaal. Wel zijn er kleine veranderingen te zien.

  • Voeding & Gezondheid14 okt. 20

    Gezond eten? Artificiële intelligentie moet persoonlijk menu gaan bepalen

    Receptensite Verdify zet Artificial Intelligence (AI) in om gebruikers van gepersonaliseerde maaltijden te voorzien. Consumenten kunnen een eigen 'voedingspaspoort' aanmaken, waarin zij gedetailleerde voedings- en gezondheidsbehoeften kunnen opgeven. Met startkapitaal van €750.000 begint Verdify aan de realisatie van een internationaal platform hiervoor.

  • Ingrediënt & Product14 apr. 20

    Vlaamse wetenschappers waarschuwen voor corona-indigestie

    In deze wereldwijde gezondheidscrisis waarbij er geen gerichte behandeling is voor infectie met het COVID19-virus, is het niet verwonderlijk dat er talrijke adviezen circuleren. Een gezond voedingspatroon volgens de voedingsdriehoek, is de beste bijdrage aan een gezond immuunsysteem.

  • Ingrediënt & Product2 okt. 19

    Voedingsindustrie steunt nieuwe voedingsaanbevelingen Hoge Gezondheidsraad

    "De zogenaamde 'Food Based Dietary Guidelines' zijn wetenschappelijk onderbouwd, zetten duidelijke prioriteiten en geven de richting aan om te komen tot een gezond en evenwichtig voedingspatroon." 

  • Voeding & Gezondheid24 jun. 19

    Voedingspatronenapplicatie Verdify is op zoek naar supermarktpartners

    Consumenten en voedingsmiddelenproducenten kijken met belangstelling naar wetenschappelijke onderzoeken over de relatie tussen voedingspatronen en gezondheid. VMT sprak met Jochem Bossenbroek, directeur van Verdify, een de start-up die het makkelijker voor mensen moet maken om een aanbevolen voedingspatroon te volgen.

  • Duurzaamheid & MVO4 jun. 18

    'Meer groente, minder vlees en terug naar de Nederlandse eetcultuur'

    'Meer groente, minder vlees en terug naar de Nederlandse eetcultuur' was de strekking van de sprekers op het mini-symposium op het Food Innovation Bachelor Awards van het Voedingscentrum.

  • Ingrediënt & Product24 jul. 17

    Driekwart Nederlanders gelooft dat suikers verslavend zijn

    Ruim driekwart van de door onderzoeksbureau GfK ondervraagde consumenten gelooft dat suiker (in meer of mindere mate) verslavend is. Toch zijn ze niet kritisch over suiker als ze voor het supermarktschap staan. Dit blijkt uit GfK-onderzoek naar houding en gedrag van de shopper ten aanzien van suiker.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen