VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over Twitter en Facebook

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit16 apr. 21

    Nieuws over uitbraken scoort beter dan mededelingen over recalls

    De autoriteiten in de Verenigde Staten delen mee wanneer er een recall plaatsvindt wegens een uitbraak. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat het effect van dergelijke mededelingen op consumenten klein is. Consumenten blijven die producten kopen. Lees in dit artikel hoe bij recalls beter gecommuniceerd kan worden.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit25 mrt. 21

    WUR: 'Onvoldoende informatie beschikbaar over biociden in land- en tuinbouw'

    De digitale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en volledigheid van informatie rondom biociden in de Nederlandse voedselketen is onvoldoende, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research.

  • Ingrediënt & Product1 mrt. 21

    Chocolade zonder suiker? Een Amerikaanse suikerproducent investeert in suikervervangers

    American Sugar Refining, Inc (ASR) investeert geld in startup Bonumose. Het doel van ASR is suiker-verlagende producten op de markt te brengen samen met Bonumose en The Hershey Company.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Marketing & Consument30 dec. 20

    Voor abonnees Brood zit weer in de lift, corona zorgt voor gunstige positie bakkers

    Misschien wordt de Nederlandse bakker wel de graanbarista van de toekomst? Die uitspraak doet marketingstrateeg Frank Janssen van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) op basis van de jongste consumptiecijfers over brood. Eén ding maken die cijfers alvast duidelijk: goed brood en granen winnen aan populariteit.

  • Voeding & Gezondheid1 jul. 20

    Consumentenbond: kant-en-klare satésauzen bevatten te veel suiker of zout

    De Consumentenbond vergeleek 17 kant-en-klare satésauzen en keek daarbij naar het vet-, suiker- en zoutgehalte. 10 van de sauzen krijgen een onvoldoende voor suiker en 4 voor zout.

  • Voeding & Gezondheid25 mrt. 20

    Tussenstand stemming Jaarprijs Goede Voeding 2020: Tasty Basics op kop

    Sinds de opening van de publieksstemming voor de genomineerden van de Jaarprijs Goede Voeding, 9 maart jl., zijn 1464 stemmen uitgebracht. Tasty Basics heeft de leiding genomen met 985 stemmen, gevolgd door Bonduo Eiwitrijk ontbijt (392 stemmen) en het Plus verspakket (87 stemmen).

  • Wetgeving & Toezicht9 okt. 19

    De Consumentenbond moedigt andermaal de invoering van Nutri-Score aan

    De Consumentenbond stelt nog steeds dat de Nutri-Score het beste voedselkeuzelogo is. De bond hoopt dat Paul Blokhuis daadwerkelijk voor het logo kiest.

  • Ingrediënt & Product26 sep. 19

    Innocent introduceert reeks plantaardige zuivelalternatieven

    Innocent heeft naar eigen zeggen het gat op de markt van plantaardige dranken op basis van natuurlijke producten gevuld met de introductie van vier plantaardige dranken. Daarbij haken ze aan de vraag van de consument naar meer plantaardige producten.

  • Duurzaamheid & MVO17 sep. 19

    PLUS helpt bij gezonde keuze en vermindert plastic gebruik

    PLUS wil consumenten helpen om dagelijks 250 gram groente te eten. Dit doen ze door 'Snoep Goed' te introduceren in het assortiment. PLUS hoopt dat dit de groenteconsumptie zal stimuleren door de dag heen.

  • Technologie & Techniek14 aug. 19

    Lowlands-festivalgangers krijgen voedingsadvies op basis van hun toiletgang

    Bezoekers van het Lowlandsfestival dat dit weekend plaatsvindt, kunnen via hun ontlasting op speciale toiletten informatie krijgen over een aantal gezondheidsaspecten, bijvoorbeeld hun vochtbehoefte. De zogenoemde Smart Toilets zijn vrijwillig te bezoeken en geplaatst in Brasserie 2050, een door de Rabobank opgezet festivalrestaurant.

Meer artikelen

  1. Producten van Albert Heijn op wereldkaart te vinden
  2. Questionmark en Transitiecoalitie Voedsel willen reguliere Supermarktbenchmark
  1. Nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland komt in Nederlandse supermarkt: Pulled Oats
  2. Geen verschil tussen water en dranken met zoetstoffen op glucosehuishouding
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen