VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Trends 2016

  • Economie & Bedrijven9 nov. 16

    Mijden van suiker wordt volgens Mintel grootste trend in 2017

    Vooruitkijkend naar 2017 heeft marktonderzoeksbureau Mintel zes consumententrends in Europa op een rij gezet. Het mijden van suiker, gebruik van ingrediënten uit Afrika en het gebruik van GPS voor bijvoorbeeld aanbiedingen zijn de grootste trends volgens Mintel.

  • Mensen & Loopbaan14 sep. 16

    De beurs 'BrauBeviale 2016' in Neurenberg

    Van 8 tot 10 November vindt de drankenbeurs BrauBeviale in de Duitse stad Neurenberg plaats.

  • Ingrediënt & Product9 mei 16

    Mintel: Superfoods zijn enorm populair

    De populariteit van superfoods is enorm. Dit blijkt uit recent onderzoek van Mintel. Volgens de Mintel Global New Products Database is er een wereldwijde groei van 202% in het aantal nieuwe voedingsmiddelen met de term superfood, supergraan of superfruit.

  • Ingrediënt & Product15 mrt. 16

    Communicatie eiwitproducten lastig: "Mensen denken eiwit is eiwit"

    De eiwittrend duurt al een aantal jaar. Maar voedingsmiddelen verrijkt met proteïne blijven ook anno 2016 onverminderd populair. Fabrikanten van zoetwaren en snacks geven zo hun producten extra (gezondheids)waarde mee.

  • Technologie & Techniek2 feb. 16

    Efficiënte productie voedingsbedrijf mogelijk door realtime info (video)

    Een goede en efficiënte doorstroom van gegevens binnen een bedrijf is noodzakelijk voor een efficiënte productie. "Voedingsbedrijven moeten flexibel kunnen inspelen op snel veranderende consumentenbehoeften", aldus CCO Peter Anckaert van BrightEye.

  • Duurzaamheid & MVO25 jan. 16

    2050: 'Eetbaar bestek, drones voor boodschappen en eiwit zonder dieren'

    In 2050 produceren we dierlijke eiwitten zonder tussenkomst van een dier, zijn de kringlopen gesloten en is de supermarkt onherkenbaar veranderd. Ook zal eetbaar bestek steeds vaker voorkomen. Dit toekomstperspectief schetste professor Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, tijdens de vierde publiekslezing van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) die afgelopen week in Den Haag werd gehouden.

  • Technologie & Techniek24 dec. 15

    Labelcompliance actueler dan ooit (video)

    Een goed kloppend etiket is een absolute must. Onder retailers, maar vooral ook onder consumenten wordt de behoefte aan juiste en duidelijke etiketten steeds groter. Bas van Driel van KTBA's afdeling LabelCompliance sprak met VMT over deze groeiende behoefte.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit23 dec. 15

    Kwaliteitsmanagers schaars (video)

    De voedingsmiddelenindustrie worstelt met een schaarste aan kwaliteitsmanagers. Dat signaleert Michiel Jonkers van Professionals in Food. De arbeidsbemiddelaar helpt bedrijven daarom verder te kijken dan de ogenschijnlijke 'droomkandidaat'.

  • Algemeen22 dec. 15

    Preventief onderhoud inzichtelijk met speciale app (video)

    Van Meeuwen Services levert smeermiddelen en smeertechnische diensten. Sinds kort heeft het bedrijf een app genaamd 'S-MAXX' geïntroduceerd, die informatie nog sneller inzichtelijk maakt.

  • Technologie & Techniek22 dec. 15

    Processen beheersbaar maken (video)

    Efficiëntie in de supply chain wordt steeds essentiëler. Simon Bruijnooge, managing director van Uticon Ingenieursgroep BV: "Belangrijk is vooral om zo snel mogelijk te weten, wat er in de productielijn gebeurt door data vanuit de productiebesturing over te brengen naar bovenliggende automatiseringssystemen, zoals MES- en ERP-informatiesystemen."

Meer artikelen

  1. 'Waterdichte traceability must voor producent' (video)
  2. 'Veiligheidsbewustzijn kan nog beter' (video)
  1. Umami uit de zee (video)
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen