VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Tony's Chocolonely

  • Met een pubquiz over voedselveiligheid werd de Food Safety Week bij Tony's Chocolonely besloten.Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid11 jun. 24

    Voor abonnees Hoe Tony's Chocolonely het hele hoofdkantoor liet warmlopen voor...

    Vrijdag 7 juni was het World Food Safety Day. "Daar moeten we iets mee", dacht het Quality & Food Safety-team van Tony's Chocolonely. Maar die dag werd een hele week. Iedereen op het hoofdkantoor in Amsterdam moest eraan geloven: van een food safety bingo tot een pubquiz en een lezing van oprichter Teun van de Keuken. "Voedselveiligheid laagdrempelig en speels op de kaart zetten."

  • VMT sprak afgelopen maanden verschillende mensen uit de industrie over audits
    Audit3 apr. 24

    Handig overzicht: tips voor het doorkomen van de audit

    Het goed uitvoeren van audits vormt een belangrijk onderdeel van het werk van de kwaliteitsmanager. Maar hoe pak je zo'n audit nu aan? Welke tips hebben QA'ers? Hoe kijken (ex)auditoren hiernaar en welke tips hebben zij? En hoe ga je om met de werkdruk door het toenemende aantal audits? Na het lezen van deze 14 artikelen ben je heel wat tips & tricks rijker.

  • Beeld: Suzan van de RoemerVoor abonnees
    Voor abonnees
    Audit22 nov. 23

    Voor abonnees Zo verloopt Tony's Chocolonely's weg naar certificering:...

    Tony's Chocolonely begon als startup, maar inmiddels zijn de repen niet meer uit de schappen weg te denken. Om daar te komen is er veel gebeurd in het bedrijf. Sylvia van Vliet, kwaliteitsmanager bij de producent, vertelt uitgebreid over de stappen die zijn gezet op het gebied van kwaliteit. "Bij de start van het bedrijf waren we volledig afhankelijk van de expertise van onze productiepartners."

  • Innovatie29 aug. 23

    Productinnovaties augustus: Tony's Lil'Bits chocoladeballen en...

    VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de laatste wapenfeiten: Tony's Lil'Bits chocoladeballen en plantaardige Droomboter van cacaoboter

  • Duurzaamheid4 jul. 23

    Belgische bierfamilie mag Tony's Chocolonely overnemen

    De Belgische bierfamilie De Spoelberch mag chocoladebedrijf Tony's Chocolonely overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald.

  • Joke Aerts, Open Chain Lead Tony’s Chocolonely: “We willen een voorbeeld zijn van hoe je de chocolade-industrie kan veranderen."
    Eerder verschenen op VMT en weer actueel30 jun. 23

    Albert Heijn en Tony's Chocolonely willen meer traceerbare chocolade....

    Albert Heijn haakte aan bij het open chain-traceerbaarheidsprogramma van Tony's Chocolonely. 'Met alleen certificering bereiken we onze doelen niet.'

  • Tony's Chocolonely waarschuwt voor het eten van teveel chocoladerepen.
    Wetgeving7 jan. 22

    Tony's Chocolonely pleit voor suikertax: serieus pleidooi of...

    Henk Jan Beltman, chief chocolate officer van duurzaam chocolademerk Tony's Chocolonely, pleit voor een suikertaks die ook moet gelden voor repen chocolade. Serieus pleidooi of marketing?

  • Duurzaamheid & MVO17 feb. 21

    Dit vindt Tony's Chocolonely van kwijtraken slaafvrij keurmerk

    Tony's Chocolonely staat sinds een paar maanden niet meer op een Amerikaanse lijst van chocoladeproducenten die zonder illegale arbeid produceren. Volgens de organisatie Slave Free Chocolate voldoet Tony's Chocolonely niet aan de voorwaarden, omdat het bedrijf samenwerkt met Barry Callebaut.

  • Algemeen11 sep. 18

    Wat doet Tony's Chocolonely tegen allergenen en etiketteringsfouten?

    De meeste recalls gebeuren vanwege allergenen. Veelal staan ze dan niet of verkeerd op het etiket vermeld en soms vindt kruisbesmetting plaats. Hoe ban je allergenen uit je fabriek en voorkom je etiketteringsfouten? Chocolademaker Tony's Chocolonely doet een boekje open over zijn allergenenbeleid. Dit artikel is verschenen in VMT 9 van 31 augustus 2018.

  • Algemeen7 nov. 13

    Tony's Chocolonely ontwikkelt limited editions

    Voor het derde achtereenvolgende jaar introduceert het eerlijke chocolademerk Tony's Chocolonely de limited edition chocoladerepen met bijzondere smaken. Voedingsmiddelentechnoloog Eva Wieleman is vanaf de tweede serie verantwoordelijk voor de smaken. "We proberen elk jaar de lat hoger te leggen."

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen