VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Safe met Eef

  • Safe met Eef19 dec. 22

    Safe met Eef: Kwaliteit, veel verschillende uitdagingen

    In de afgelopen maanden heb ik geschreven over de uitdagingen waar je tegenaan loopt als kwaliteitsmanager. Er zijn verschillende onderwerpen die raakvlakken hebben met het vak kwaliteit, dit zorgt voor de nodige uitdagingen. Het is daarom zeer belangrijk om als kwaliteitsmanager goed op de hoogte te blijven. Begin november ben ik daarom naar het Food Safety Event geweest dat georganiseerd werd door VMT. Hier heb ik mogen ervaren dat veel mensen werkzaam binnen kwaliteit tegen dezelfde uitdagingen aanlopen.

  • Voedselveiligheid14 nov. 22

    Safe met Eef: Leveranciersmanagement, zijn jouw verwachtingen duidelijk?

    COLUMN - Een nieuwe leverancier betekent nogal wat. Je moet specificaties opvragen, certificaten checken. Voldoet de leverancier aan jouw standaarden? Wanneer is het nu eigenlijk een goede leverancier? Eva van de Wiel neemt je mee in haar gedachten daarbij.

  • Kwaliteit24 okt. 22

    Safe met Eef: Kwaliteitsstandaarden kennen én leidinggeven - zo combineer je dat

    COLUMN - Als QA-manager moet je niet alleen alles van kwaliteitsstandaarden weten. Je moet ook leiding kunnen geven aan je team. Wanneer ben je nu een goede leidinggevende? Wat verwacht jouw team precies van je en welke leiderschapsstijl hanteer je?

  • Voedselveiligheid13 okt. 22

    Safe met Eef: Voorbereiden voor BRC versie 9 - ben jij er al klaar voor?

    COLUMN - Kwaliteitsstandaarden, elk bedrijf heeft hiermee te maken. Het ene bedrijf is IFS-gecertificeerd, de andere conform BRC en weer een ander volgens FSSC 22000. Bij Go-Tan zijn wij BRC-gecertificeerd. Bij onze laatste onaangekondigde audit hebben wij de mooie status van A+ weten te behalen. Maar zoals bedrijven door de jaren heen veranderen, zo veranderen ook de standaarden.

  • Voedselveiligheid28 jun. 22

    Safe met Eef: Help! Er gaan soms dingen mis in de fabriek, wat nu?

    COLUMN- Als kwaliteitsmanager heb je veel verschillende taken. Zo ben je verantwoordelijk voor het feit dat de producten die de fabriek verlaten, voedselveilig en volgens de standaard zijn. Vaak stuur je ook een team aan en ben je het aanspreekpunt voor andere afdelingen in de organisatie. Wat ook een belangrijk onderdeel is van je werk, is het managen van incidenten op de werkvloer in de fabriek.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit27 mei 22

    Safe met Eef: Audits zijn leuk om van te leren! Toch?

    COLUMN - Iedere kwaliteitsmanager krijgt ermee te maken: audits! Of ze nu worden uitgevoerd door de certificerende partij of door één van de klanten, het is en blijft een spannende gebeurtenis. Hoe bereid jij een audit voor? Gaat dit bij elke audit op dezelfde manier?

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit28 apr. 22

    Safe met Eef: Nieuw product? Wees helder in wat kan

    COLUMN - De lijst met wat er tegenwoordig op het etiket moet staan, is langer dan wat er op het etiket mag staan. Van grondstofspecificaties tot compleet artwork. Hoe borg je als kwaliteitsafdeling dat de informatie goed op de etiketten staat, zoals logo's en claims die door je bedrijf ontworpen en gebruikt worden?

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit21 mrt. 22

    Safe met Eef: Hoe stel je een goed kwaliteitsteam samen?

    COLUMN - De vijver met goede kwaliteitsmedewerkers is erg leeg, de vraag naar goede kwaliteitsmensen erg hoog. Hoe vind je nu de juiste medewerker? En wanneer je die eenmaal hebt gevonden, hoe zorg je er dan voor dat alle sterke individuen een goed kwaliteitsteam vormen?

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit4 feb. 22

    Safe met Eef: Hoe ver ga jij om voedselveilige producten te produceren?

    COLUMN - De eisen die worden gesteld aan producten lijken alsmaar hoger te worden. Als QA-manager zie je er niet alleen op toe of procedures worden gevolgd. Er wordt ook van je verwacht innovatief en proactief mee te denken over wat je (eind)klant van het product verwacht. Hoe doe je dat? Je kunt niet overal expert in zijn, maar waar haal je de kennis dan vandaan?

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen