VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Pulsed Electric Field (PEF)

  • PEF-behandelde sappen. Door het gebruik van Pulsed Electric Field (PEF) blijven de natuurlijke kleur, smaak en voedingsstoffen van de sappen beter behouden, terwijl de houdbaarheid wordt verlengd.Voor abonnees
    Voor abonnees
    tht11 feb. 25

    Voor abonnees Wordt het PEF, HPP of oldschool pasteurisatie: de juiste keuze voor sappen, melk(alternatieven) en cold brews

    Pulsed Electric Field (PEF) is een conserveringstechniek die steeds vaker wordt ingezet. Maar hoe verhoudt PEF zich tot High Pressure Processing (HPP) en traditionele pasteurisatie? Dit artikel geeft inzicht in de werking, toepassingen en strategische afwegingen van PEF voor sappenproducenten. Maar ook zuivel en plantaardige zuivelalternatieven komen aan bod.

  • Technologie & Techniek24 jul. 17

    Jarenlange samenwerking Hoogesteger en WUR: PEF is beter te sturen

    In 2011 bracht Hoogesteger als een van de eersten ter wereld lang houdbaar vers sinaasappelsap op de markt, behandeld met de baanbrekende Pulsed Electric Fields (PEF)-technologie. De volumes waren echter klein en de kennis over mogelijke toepassingen was beperkt. Jarenlange samenwerking tussen Hoogesteger en experts van Wageningen Food & Biobased Research heeft de efficiëntie van het proces verdubbeld en de kennis vergroot: PEF is nu beter te sturen. <i>Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 9.</i>

  • Technologie & Techniek3 nov. 16

    Nieuwe PEF-technologie voor vaste stoffen

    TOP bv introduceert een nieuwe PEF-techniek (Pulse Electric Field) dat vaste, niet verpompbare levensmiddelen kan behandelen. Het bedrijf zoekt nu partners die de nieuwe techniek willen uitproberen.

  • Technologie & Techniek27 okt. 16

    PEF-test op kleine schaal met Pulsemaster Solidus

    Pulsemaster BV uit Bladel heeft een Pulsed Electric Field (PEF) batch-systeem geïntroduceerd. Dit systeem, met de merknaam 'Solidus', kan op pilot-schaal de effecten van PEF op hele aardappelen bepalen.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen