VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Olijfolie

  • Olijfolie22 aug. 24

    Zonnebloemolie in opmars door te dure olijfolie

    Spanjaarden stappen bij het koken massaal over van olijfolie naar zonnebloemolie. Olijfolie is voor veel Spanjaarden veel te duur geworden.

  • Voedselfraude28 mei 24

    Voedselcriminelen Portugal frauderen met vlees, vis en olijfolie 

    Portugese autoriteiten kwamen de afgelopen maanden verschillende gevallen van voedselfraude op het spoor. Onder meer fraude met olijfolie, vis en vlees kwamen aan het licht.

  • foto: shutterstock
    Consumentenbond25 apr. 24

    Consumentenbond: 'Vooral huismerken beknibbelen stilletjes op dure ingrediënten' 

    Volgens de Consumentenbond passen voedingsbedrijven hun receptuur aan om prijsstijging van grondstoffen te compenseren. Zo zit er minder hazelnoot in hazelnootpasta en bevat kippensoep minder kip. Komt dit door stijgende grondstofprijzen? VMT vroeg de producenten en supermarkten om een reactie.

  • Foto: beeld uit de video die Europol over de actie publiceerde.
    Olijfolie4 dec. 23

    Europol slaat slag in strijd tegen olijfoliefraude

    Europol heeft een grote slag geslagen in de klopjacht op vervalsers van extra vierge olijfolie. In Spanje en Italië werden in november elf fraudeurs opgepakt die opereerden binnen een internationaal netwerk. Naast de elf arrestaties werd ook 260.000 liter vervalste olijfolie in beslag genomen.

  • Ingredient8 dec. 21

    Dagelijkse boost olijfolie? Startup Olivious lanceert olijfshot in plaats van alcoholshot

    Startup Olivious introduceert - onder andere met behulp van NIZO - een drinkbaar product op basis van Sardijnse extra vergine olijfolie: een dagelijks shot olijfolie. Het product wordt gemaakt van olijfolie, water, agavesiroop en lecithine van zonnebloempitten. VMT sprak met oprichter James Peterzon.

  • Olien en Vetten10 jun. 20

    Nieuwe methoden voor vaststellen fraude extra vierge olijfolie

    In de productieketen van extra vierge olijfolie komt veel fraude voor. Bovendien is de echtheid van de olijfolie moeilijk te controleren. Toch zijn er methodes om fraude op te sporen en oneerlijke concurrentie te voorkomen.

  • Olien en Vetten13 mei 20

    Olijfolie bevat minder polyfenolen als die verhit wordt

    Door verhitting neemt het aantal polyfenolen in olijfolie af. Dat blijkt uit onderzoek. Olijfolie gebruiken om te bakken heeft dus waarschijnlijk minder gezondheidsvoordelen dan het consumeren van niet-verhitte olijfolie.

  • Nieuws1 jun. 16

    NVWA: kwaliteit olijfolie voldoet aan eisen

    Bijna alle door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) onderzochte monsters extra kwaliteit olijfolie voldoen aan de kwaliteitseisen.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Nieuws1 okt. 14

    Voor abonnees Olijfolie in Engeland mogelijk gevaarlijk

    De Engelse Food Standards Agency (FSA) haalde uit voorzorg zes verschillende soorten olijfolie uit de verkoop omdat er fouten waren gemaakt tijdens de productie. Die productie was niet voldoende effectief in het doden van Clostridium botulinum en het voorkomen van groei en productie van toxine. Vandaar dat de FSA twijfelde aan de veiligheid van de olijfolie.

  • Nieuws19 jul. 13

    Bertolli komt met olijfolie sprays

    Bertoli komt met olijfolie in sprayvorm. Dit moet ervoor zorgen dat de olie gelijkmatig uit het flesje komt.

Meer artikelen

  1. Princes steekt 7,4 miljoen in snellere productie olijfolie
  2. 'Geen relatie tussen frituren in olijfolie en zonnebloemolie en hartziekten'
  1. Versterkte olijfolie
  2. Olijfolie van boom tot tafel in vijfenveertig minuten
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen