VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over MVO Nederland

  • Duurzaamheid & MVO24 jun. 20

    'Het Nederlandse voedselsysteem in 2050: gezond en circulair'

    Hoe komen we tot een voedselsysteem, waarin gezond voedsel voor iedereen wordt geproduceerd met respect voor onze planeet en alle mensen en dieren die er leven?

  • Gesponsord
    Gesponsord
    Duurzaamheid & MVO11 feb. 20

    Gesponsord Netwerkevent MVO-sector uitgesteld

    Helaas heeft MVO haar jaarlijkse Netwerkevent dat op 19 maart 2020 zou plaatsvinden, tot nader order moeten uitstellen.

  • Algemeen4 jul. 18

    VanDrie: 'Aantal recalls moet naar nul'

    Kalfsvleesbedrijf VanDrie Group heeft een nieuw MVO-rapport uitgebracht. Daarin is te lezen dat het bedrijf het afgelopen jaar te maken had met een tweetal recalls waarvan één vrijwillig. In zowel 2015 als 2016 had VanDrie ook twee recalls. Doelstelling op het gebied van voedselveiligheid voor VanDrie is om het aantal recalls terug te brengen naar nul.

  • Algemeen27 nov. 17

    Inkoop aanjager voor verduurzaming

    Op 18 mei werd ISO 20400 voor maatschappelijk verantwoord inkopen gelanceerd. Deze internationale richtlijn draagt bij aan verduurzaming door een duidelijke koppeling te maken tussen duurzaamheidsbeleid en inkooppraktijk, zodat bedrijven en organisaties het krachtige middel inkoop volledig kunnen benutten. <i>Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 14.</i>

  • Duurzaamheid & MVO11 okt. 17

    Agrifood-bedrijven ondernemen samen actie tegen voedselverspilling

    Steeds meer bedrijven werken samen binnen het innovatiecentrum THREE SIXTY in Veghel om voedselverspilling tegen te gaan. Ook MVO Nederland zal vanuit Veghel werken aan hun food&agri-programma. Bij THREE SIXTY staat samenwerking centraal, om een vuist te bieden tegen voedselverspilling.

  • Duurzaamheid & MVO30 jun. 17

    Bob Hutten van Verspillingsfabriek: 'Ook wij hebben fouten gemaakt'

    Geld verdienen met reststromen gaat met vallen en opstaan, ondervond Bob Hutten toen hij de Verspillingsfabriek in Veghel begon. Zijn initiatief is maar een klein radartje in het tegengaan van voedselverspilling. Om echt het verschil te maken, is een systeemverandering noodzakelijk, constateert Toine Timmermans van Wageningen Universiteit tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland.

  • Ingrediënt & Product30 jun. 17

    Slagersbedrijf Bolscher introduceert hybride burger: helft vlees en...

    Slagersbedrijf Bolscher komt tegemoet aan de groeiende groep mensen die minder vlees wil eten en meer groente. Onder andere voor deze 'flexitariërs' brengt het familiebedrijf in het najaar de hybride reeks 'Meat Your Veggies' op de markt: burgers met 50% groente en 50% vlees.

  • Duurzaamheid & MVO20 jun. 17

    Vijf foodmanagers maken kans op titel 'MVO Manager van het jaar 2017'

    Vijf managers uit de foodsector zijn genomineerd voor de titel 'MVO- manager van het jaar 2017'.

  • Duurzaamheid & MVO8 jun. 17

    Anti-verspillingsideeën welkom voor bijeenkomst over...

    MVO Nederland en Wageningen Academy zoeken briljante anti-verspillingsideeën om deze te pitchen op de door hen georganiseerde bijeenkomst 'van food waste naar food profit' op 29 juni aanstaande.

  • Duurzaamheid & MVO29 mei 17

    'Dosis bezieling essentieel bij duurzaam beleid'

    Er hangen nog veel negatieve connotaties aan verduurzaming. Verduurzaming biedt kansen ("groen is poen"), maar verandering is lastig en de stap naar business-as-usual snel gezet. Om duurzaam beleid vol te houden is daarom veel bezieling nodig. Dit kwam naar voren op de netwerkbijeenkomst Agrifood futureproof van MVO Nederland.

Meer artikelen

  1. Instock maakt van verspilde aardappels 'Pieper Bier' (video)
  2. Voedselverpakkingen: van dilemma's naar kansen
  3. Van Hall Larenstein behaalt eerste MVO-keurmerk
  4. Ketchup Project als antwoord op voedselverspilling
  5. Plasticscan kan verspilling verminderen
  6. Circulaire kibbeling en ananasplanten
  7. 'We willen ons afvalwater verwaarden in diervoeder'
  8. Maria van der Heijden directeur MVO Nederland
  9. Column: Rotte bodem = rotte mango's
  1. 'Uit visresten is veel meer te halen'
  2. Samenwerking MVO Nederland en Dutch Weed Burger voor groene eiwitten
  3. Groei gebruik duurzame palmolie in voedingsmiddelen in 2014
  4. MVO Nederland lanceert programma voor duurzame innovaties
  5. 'Bewustzijn bioplastics groeit'
  6. VITAM - No time to waste
  7. Drie stappen naar een gezonde bodem
  8. Bier, brood & mensenhaar
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen