World Meat Congress: 'Vleessector is cruciale strijd aan het...
Als de vleesindustrie de komende jaren overeind wil blijven, zal ze volop ten strijde moeten trekken tegen pseudowetenschap. Dat stelde wetenschapper...
Als de vleesindustrie de komende jaren overeind wil blijven, zal ze volop ten strijde moeten trekken tegen pseudowetenschap. Dat stelde wetenschapper...
Minister van Landbouw en Voeding Jo Brouns stelde op 29 november een nieuwe ambitieuze en breed gedragen strategietekst voor op de Vlaamse voedseltop...
Een doctoraatsstudie van ILVO en UGent rond soja heeft geleid tot twee reeksen van genen die droogteresistentie kunnen verbeteren. Sommige van de...
De zestig koeien van het melkveebedrijf De Biezenhoeve in Watou, Vlaanderen, stoten al acht maanden methaan uit. En dat is allemaal het gevolg van...
Om ook met kleine hoeveelheden (eiwitrijke) grondstoffen innovatief te experimenteren krijgt de Food Pilot in Melle een unieke extra ruimte met...
Zuivelcoöperatie Milcobel sluit als eerste Belgische onderneming aan bij startup Claire en gaat voortaan ook een deel CO2-uitstoot lokaal compenseren...
Bij de verwerking van groenten en aardappelen gaat veel water, energie en product verloren. In het onderzoekscentrum VEG-i-TEC herbekijken...
Benedikt Sas, general manager van Food2Know en professor faculteit biowetenschappen UGent, is vanaf 12 juli directeur van drie zuivelorganisaties...
Protealis focust zich op het ontwikkelen van eiwitrijke sojavariëteiten met een hoge opbrengst voor een duurzame voedingsketen. Voor de ILVO- en VIB...
ILVO, UGent en KU Leuven ontrafelden het mechanisme waarmee endosporen van bederf- of ziekteverwekkende bacteriën van de Bacillus cereus groep...