VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Halal

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Halal3 jan. 25

    Voor abonnees Het oeroude worstenbroodje, maar dan Halal gecertificeerd

    Halal is aan een stevige opmars bezig. Steeds meer retailers en producenten duiken in dit lucratieve gat in de markt. Daarmee gaat ook Halal-certificering een grotere rol spelen. Kadir Ahmed van Kadir's en Miran Ismael van het European Certification Centre for Halal praten ons bij over wat er allemaal bij komt kijken.

  • V.l.n.r.: Zeki Teker van Teker Group, Ludo Tuyaerts van GEA Food Solutions en Hüseyin Teker van Teker Group. Gesponsord
    Gesponsord
    Kip en gevogelte7 okt. 24

    Gesponsord Teker Group breidt uit in Charleroi vanwege groeiende vraag

    De Teker Group zet grote stappen. De Belgische kipspecialist bouwt een moderne productiefaciliteit van 10.000 m2 in Charleroi en nam begin september Lonki Food Group, een konijnenslachthuis uit Temse, over. 'We willen meer volumes draaien om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen', zegt CEO Huseyin Teker. GEA Food Solutions is een belangrijke partner in het nieuwbouwproject.

  • Startups belicht1 mei 24

    Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

    STARTUP BELICHT - "Eten dat je deelt, is twee keer zo lekker", stelt de oprichter van Kadir's. Omdat hij op feestjes steeds buiten de boot viel qua eten, besloot Kadir Ahmed zelf halal snacks te maken. Met verschillende snacks wil hij 'mensen verbinden'. VMT sprak met Ahmed over de oprichting, ontwikkeling en verdere plannen van de startup.

  • Naast het eigen merk Remia produceert de fabriek ook de vele private
labels, exporteert zij 40% van haar volume, en maakt ook bio, koosjer en halal-producten. Foto: Wouter Burggraaf
    Technologie3 nov. 22

    Remia verbetert proces sauzen en weet storingen tot een minimum te...

    COLUMN- Het is mooi om bij een bedrijf als Remia te zien dat voedselveiligheid en milieu hoog in het vaandel staan. Het uitgangspunt blijft om storingen tot een minimum te beperken. Wouter Burggraaf geeft een inkijkje hoe verbeteringen samen met de plant manager en technische dienst worden opgepakt bij de sausenfabriek in Den Dolder.

  • Voedselveiligheid31 aug. 22

    Belgische recalls en waarschuwingen augustus: STEC bacterie in...

    In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van augustus. De laatste wapenfeiten: STEC bacterie in gewassen en ongewassen spinazie.

  • Wetgeving voor additieven is complex. VMT geeft een overzicht van de geldende wetgevingVoor abonnees
    Voor abonnees
    Wetgeving23 mrt. 22

    Voor abonnees Additieven: overzicht van geldende wetgeving voor verschillende...

    Welke additieven mogen worden toegevoegd aan levensmiddelen? Onder welke voorwaarden en in welke hoeveelheden? Welke strengere regels gelden voor biologische, biodynamische, vegetarische en veganistische voedingsmiddelen? Hoe etiketteer je additieven en hoe vertaal je ze naar andere EU-talen? VMT geeft een overzicht van de laatste stand van zaken.

  • Nieuwe fabriek Grozette in Woerden. 
Foto's: Marco De Swart
    Technologie & Techniek22 mrt. 22

    Nieuwe fabriek Grozette: strooikaas maken met behulp van zwaartekracht

    Kortere en flexibelere productielijnen plus een capaciteitsverdubbeling. Dat heeft de nieuwe fabriek van Grozette. Het kaasverwerkende bedrijf uit Woerden kreeg bovendien het hoogst haalbare BREEAM duurzaamheidscertificaat voor de nieuwbouw. Ewald Bontje, directeur van Grozette, staat uitgebreid stil bij de belangrijkste veranderingen in het productieproces.

  • Wetgeving & Toezicht15 dec. 21

    Hieraan moeten voedingsmiddelen voldoen om de koosjer-claim te dragen

    Dat er in Israël veel koosjere voedingsmiddelen worden verkocht, is vanzelfsprekend. Maar ook in de Verenigde Staten steeg de omzet de laatste vijf jaar met maar liefst 12 procent per jaar. Zien we deze trend ook al in Nederland? Welke ingrediënten zijn wel en niet toegestaan in koosjere voedingsmiddelen? Welke e-nummers mogen wel en niet gebruikt worden? En welke eisen gelden er voor de productieprocessen?

  • Wetgeving & Toezicht20 jul. 21

    NVWA verscherpt toezicht op dierenwelzijn en voedselveiligheid...

    De NVWA houdt tijdens het Offerfeest 2021 naar eigen zeggen strikt toezicht op het doden van dieren. In elk slachthuis zijn dierenartsen aanwezig die toezien en ingrijpen wanneer regels niet worden nageleefd op het gebied van dierenwelzijn, voedselveiligheid en coronamaatregelen.

  • Madhura Rao
    Voedselveiligheid & Kwaliteit1 jul. 21

    'Retail beïnvloedt keten door voedselveiligheidslabels'

    De retailsector oefent door voedselveiligheidslabels invloed uit op de manier waarop wereldwijd voedsel wordt geproduceerd, verpakt, vervoerd en opgeslagen. Dat zegt promovenda Madhura Rao in een proefschrift dat ze onlangs publiceerde.

Meer artikelen

  1. Voor abonneesHieraan moet een voedingsmiddel voldoen om de halal-claim te dragen
  2. Groot fraudeschandaal in Maleisië over nep halalvlees
  1. Europese norm voor halalfood
  2. Halal voor iedereen
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen