VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Microbiologie
    • Boek - Microbiologie van Voedingsmiddelen
    • Praktijkdag - Microbiologie
  • Food Safety Event

Alles over HAK

  • Foto: shutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Duurzaamheid29 aug. 25

    Voor abonnees Interview: Nicole Freid (Hak) over boeren, supers, biologisch en inkoop

    Hak is naar eigen zeggen wél een groot merk, maar geen groot bedrijf. Zustervakblad Distrifood spreekt met directeur Nicole Freid over haar bezoek aan de Tweede Kamer, de enorme uitdagingen rond de transities rond biologisch en plantaardige eiwitten, de verhoudingen met supermarkten en hoe het Hak lukt om zich te onderscheiden van private label. "Niet achter ieder A-merk gaat een multinational schuil."

  • Klimaat12 jun. 25

    Voedselproducenten over klimaatadaptie in de praktijk: 'Het heeft ons extra met de neus op de feiten gedrukt'

    Voedselproducenten voelen de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker in hun ketens. Het natte jaar van 2024 was hiervan een recent voorbeeld, met mislukte oogsten tot gevolg. Groentefabrikant HAK en bakkerijproducent Bolletje vertellen hoe klimaatadaptatie er bij hen in de praktijk uitziet.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Duurzaamheid11 jun. 25

    Voor abonnees VMT 4 (2025): Duurzaamheid is meer dan CO2-reductie

    Naast CO2-reductie is behoud van biodiversiteit belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Maar dat vereist flexibiliteit van de foodindustrie. Dit en meer in deze uitgave van VMT.

  • Foto: HAK
    HAK20 mei 25

    HAK licht toe: recall vanwege rubberdeeltjes ook in Canada

    Niet alleen in Nederland, ook in Canada roept de Nederlandse voedselproducent HAK groente in pot terug vanwege stukjes rubber. HAK laat in een reactie weten dat de terugroepactie al op 25 april is gestart in overleg met de NVWA.

  • Peulvruchten5 nov. 24

    HAK verlaagt prijzen peulvruchten

    HAK wil dat consumenten vaker peulvruchten eten Daarom verlagen ze de consumentenadviesprijs van het merendeel van haar producten.

  • Nicole Freid, algemeen directeur van Hak. (Foto: Hak)
    HAK11 jul. 24

    HAK uit klimaatzorgen: 'groenten niet het hele jaar beschikbaar'

    Consumenten moeten eraan wennen dat niet alle groenten het hele jaar beschikbaar zijn. Dat zegt Nicole Freid, CEO van groente- en peulvruchtenfabrikant HAK. Door klimaatverandering worden oogsten in de toekomst minder voorspelbaar en gaan weersextremen leiden tot schaarste van bepaalde producten.

  • Verpakkingen21 nov. 23

    Bruine bonen in pak: ook HAK komt met kartonnen verpakking voor peulvruchten

    Eerder dit jaar introduceerde Boon peulvruchten in een tetracart-verpakking. Nu introduceert HAK een HAK-in-PAK, een kartonnen verpakking voor 7 peulvruchten. Het bedrijf deed inspiratie op in Scandinavië waar deze verpakkingsvorm volgens HAK blik uit het schap verdrongen heeft. 'Wij juichen het toe dat alle merken en retailers samenwerken aan de verduurzaming en modernisering van de categorie,' vertelt HAK aan VMT.

  • Duurzaamheid12 okt. 23

    Hak stapt in biologisch: rode bieten als eerst aan de beurt

    Groente- en peulvruchtfabrikant Hak lanceert dit najaar zijn eerste biologische groenten: rode bietjes. Vanaf dit najaar zijn alle bietjes in het assortiment biologisch. Hak heeft de ambitie om tegen 2027 volledig biologisch te telen. Met de bietjes maakt Hak de eerste stap om dit doel daadwerkelijk te realiseren.

  • Groenten en fruit4 jul. 23

    Wisseling van de wacht bij HAK, ceo Hoogeboom draagt stokje over

    Timo Hoogeboom - ceo bij Neerlands Glorie Groenten & Fruit en HAK - draagt na 11 jaar het stokje over aan Nicole Freid. De huidige marketing- en innovatiedirecteur zal de ingeslagen weg voortzetten.

  • Biologisch26 jun. 23

    Analyse: biologische boterham wordt uiteindelijk goed belegd

    ANALYSE - Als het in Nederland gaat over een duurzame voedselketen en duurzame landbouw, dan gaat het in de discussie vaak over 'goed voor de natuur' aan de ene kant en 'goed voor de portemonnee' aan de andere kant. Maar is deze tegenstelling wel zo hard? Met biologisch boeren is het namelijk goed verdienen, maar vereist wel een initieel duwtje in de rug van voedingsindustrie en overheid.

Meer artikelen

  1. Nederlandse foodketen moet Europese duurzame 'ondergrenzen' optrekken. Maar waarom niet gelijk alles biologisch?
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen