Voor het drogen van de champost is in Ysselsteyn een bio-energiecentrale gebouwd.

Reststroom champignonteelt blijkt goed alternatief voor industriële...

Klimaatverandering en productiegedreven landbouw leiden tot een verschraling in de land- en tuinbouwsector. De oplossing kan liggen bij de champignonteelt. Zo worden in Limburg reststromen uit champignonkwekerijen verwerkt tot een organische mestkorrel en bodemverbeteraar, als alternatief voor industrieel mest.

Leuvenaars investeren in zonnepanelen Stella Artois-brouwerij

Op het dak van de Leuvense Stella Artois-brouwerij van AB InBev startte Luminus onlangs met de installatie van 2.117 zonnepanelen. Alle Leuvenaars krijgen via een zonnedelenproject de kans om mee te investeren in groene energie en zo hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Rijden op groen gas levert Suiker Unie eerste FNLI Award op (video)

Rijden op groen gas levert Suiker Unie eerste FNLI Award op (video)

Suiker Unie wint de FNLI Award vanwege het initiatief om trucks te laten rijden op eigen groen gras. Ook Lipton van Unilever en Euroma waren genomineerd.

VMT 11: is de voedingsindustrie klaar voor de energietransitie?

VMT 11: is de voedingsindustrie klaar voor de energietransitie?

Het kabinet zet in op de totstandkoming van een definitief Klimaatakkoord eind 2018. Een belangrijk onderdeel van het akkoord is de energietransitie: van fossiel naar fossielvrij. Hoewel het Klimaatakkoord en de daarbij behorende energietransitie een impuls geven, zijn veel voedingsmiddelenbedrijven al een tijd bezig met verduurzaming van hun ketens en fabrieken. Welke stappen maken ze en behoort een fossielvrij toekomst tot de mogelijkheden?

Oud brood levert energie

Oud brood levert energie

BroodNodig zal 29 juni 2017 één van de pitches verzorgen tijdens het 'van food waste naar food profit' evenement van Wageningen Academy en MVO Nederland. Het initiatief zal hier presenteren hoe de broodverspilling kan worden teruggedrongen.

'Voedingsindustrie moet pijnpunten met ngo's bespreken'

'Voedingsindustrie moet pijnpunten met ngo's bespreken'

Als het gaat om duurzaamheid focussen sommige voedingsbedrijven zich nu nog te veel op losse thema's, terwijl het ook van belang is om deze in samenhang te bekijken. De 56 duurzame koplopers doen dit al. Het is belangrijk dat ook de rest van de voedingsbedrijven een integraal duurzaamheidsbeleid gaan voeren om verduurzaming een stap verder te brengen.

FNLI-rapport: communiceer over duurzaamheid

FNLI-rapport: communiceer over duurzaamheid

Alle voedingsmiddelenfabrikanten houden zich bezig met verduurzaming, maar de manier van communiceren hierover kan in sommige gevallen nog stukken beter. Zo publiceert een kwart van de koplopers in de voedingsindustrie (nog) niet over zijn duurzame activiteiten.

Toename aandeel biomassa in hernieuwbare energiemix

Toename aandeel biomassa in hernieuwbare energiemix

De verwachting In het jaar 2030 is dat ongeveer een derde deel van de biomassa bestemd is voor de productie van stroom en warmte. 30 procent is bestemd voor biobrandstof in de transportsector en het resterende deel is voor industriële toepassingen. Het aandeel biomassa in de totale hernieuwbare energiemix kan in 2030 toenemen tot 60%.

Sainsbury-supermarkt draait op afval

Sainsbury-supermarkt draait op afval

Een van de filialen van Sainsbury's draait vanaf nu volledig op stroom die wordt gewonnen uit het eigen voedselafval van de Britse supermarktketen.