VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over FoodValley

  • Plantaardig10 jan. 25

    Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar...

    Welke trens bepalen het veld van eiwitten? De TPC-community binnen Foodvalley boog zich over dit onderwerp en formuleerde 8 trends waar voedselproducenten of investeerders hun voordeel mee kunnen doen.

  • productontwikkeling6 aug. 24

    Herformulering is niet genoeg: 6 drempels bij de ontwikkeling van een...

    Wat is echt nodig om een gezonder voedingsassortiment te ontwikkelen? Volgens het Food&Health Team van Foodvalley is meer nodig dan alleen herformulering. Na gesprekken met bijna 100 mensen uit de hele foodketen formuleerden ze 6 drempels die de ontwikkeling van een gezonder voedselaanbod in de weg staan.

  • Ingredient9 jul. 24

    4 drempels om op te schalen in alternatieve eiwitten en 3 manieren om...

    Foodvalley NL en Invest-NL zien dat startups en scale-ups tegen belemmeringen aanlopen in het opschalen brachten. Ze brachten de uitdagingen in kaart en doen aanbevelingen voor de ontwikkeling van een Nederlands ecosysteem voor alternatieve eiwitten.

  • Mensen30 aug. 23

    Foodvalley NL krijgt nieuwe voorzitter: 'We willen systeemverandering...

    Foodvalley NL verwelkomt per 1 september Linda Broekhuizen als nieuwe voorzitter. Broekhuizen werkte hiervoor bij de Nederlandse Ontwikkelingsbank (FMO). De nieuwe voorzitter moet Foodvalley NL helpen haar strategische ambities waar te maken.

  • Startup27 jun. 23

    Opschalen als agrifoodstartup, maar geen geld? Subsidie van...

    Foodvalley NL en Regio Foodvalley lanceren een subsidieprogramma voor startups in de agrifoodsector die aan opschalen toe zijn.

  • Economie & Bedrijven24 sep. 21

    Foodvalley NL: Meer dan 250 bedrijven werken in Nederland aan...

    Uit een inventarisatie van Foodvalley NL en Oost NL blijkt dat minstens 250 bedrijven in Nederland werken aan eiwittransitie. Dat is een verdubbeling sinds 2010. Startups zorgen mede voor de toename.

  • Innovatie3 feb. 21

    Centrum voor wereldwijde voedselinnovatie strijkt neer in Wageningen

    Nederland wordt het centrum voor wereldwijde voedselinnovatie. Het Global Coordination Secretariat (GCS) gaat zich vestigen in Wageningen. In dit artikel lees je wat het GCS biedt voor het voedselsysteem.

  • Economie & Bedrijven26 nov. 20

    Foodvalley NL wordt Europese Food Innovation Hub

    Foodvalley NL en Food Innovation Hubs - een multistakeholder platform - willen het huidige voedselsysteem veranderen. Daarom gaan de organisaties samenwerken. Foodvalley NL wordt de leidende Europese hub.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Duurzaamheid & MVO10 sep. 20

    Voor abonnees Dit is waarom Fumi Ingredients, Protix en Schouten Europe genomineerd...

    Negen agrifoodbedrijven zijn genomineerd voor de Foodvalley Champions 2020. Deze bedrijven ontwikkelden verschillende innovaties die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een toekomstbestendig voedselsysteem.

  • Mensen & Loopbaan3 jul. 20

    Marjolein Brasz nieuwe directeur Foodvalley NL

    Marjolein Brasz treedt per 1 augustus aan als nieuwe directeur van Foodvalley NL. "De organisatie die ik aantref, is kundig, energiek en zeer gedreven. Ik ben echt enorm trots en blij dat ik met deze organisatie, in dit ecosysteem aan de slag kan."

Meer artikelen

  1. Oud-minister Edith Schippers wordt voorzitter nieuw bestuur Foodvalley
  2. Nieuwe meetmethode voor kwantificering hittebestendige sporen moet voor minder conflicten in melkpoederhandel zorgen
  3. Start realisatie WFC Experience
  1. FoodValley Accelarator helpt agrifood scale-ups
  2. Provincie Gelderland geeft 17 miljoen euro voor World Food Center Experience
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen