VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over Diervoeder

  • Botulisme18 aug. 23

    Botulisme komt ook bij paarden voor (update)

    In december 2022 kregen in de Verenigde Staten ruim honderd paarden ernstige neurologische ziekteverschijnselen door het eten van met Clostridium botulinum besmette paardenbrokken, gemaakt van alfalfa. Minstens 52 paarden stierven hierdoor.

  • Nieuwsbrief Voedselveiligheid28 okt. 22

    Tien honden dood door ethyleenglycol in hondenvoer

    Eén van de grondstoffen die wordt gebruikt voor de productie van hondenvoer is waarschijnlijk de oorzaak van een massale hondensterfte in augustus en september 2022 in Brazilië.

  • Circulaire economie24 nov. 21

    Experts: vlees niet bannen, maar zoek naar balans tussen dierlijk en plantaardig eiwit

    Hoe moeten we het voedselsysteem invullen qua eiwitproductie en -consumptie? Hoe moet de verdeling tussen dierlijke en plantaardige eiwitten eruit zien om de aarde en het klimaat niet verder negatief te beïnvloeden? Zes experts geven hun visie. 'Het gaat om het herstellen van de eiwitbalans. Een systeem waarbij land en dier elkaar aanvullen.'

  • Voedselveiligheid29 sep. 21

    20 jaar na de BSE-crisis: dierlijke eiwitten in veevoeder mogen weer

    In augustus 2021, twintig jaar na het instellen van een verbod in veevoer op dierlijke eiwitten afkomstig van landbouwhuisdieren, heeft de Europese Commissie (EC) besloten om onder bepaalde condities deze eiwitten weer toe te staan.

  • Marijke Everts, Director Corporate Affairs bij VanDrie Group.
    Voedselveiligheid & Kwaliteit6 mei 21

    Marijke Everts, VanDrie Group over hoe voeding voor kalf kan leiden tot minder uitstoot, een gezonder dier en een betere voedselveiligheid

    Hoe kan de duurzaamheid, het dierenwelzijn, de gezondheid en de voedselveiligheid van kalfsvlees worden verbeterd? Dat zijn de grote vragen achter het nieuwe Research & Development centrum van de VanDrie Group in het Gelderse Uddel. Marijke Everts, Director Corporate Affairs bij het vleesbedrijf, geeft in dit artikel tekst en uitleg aan VMT.

  • Duurzaamheid & MVO16 mrt. 21

    Circular Food Center zet zich in voor circulaire dierlijke eiwitketen

    Het Circular Food Center wil een circulaire dierlijke eiwitketen ontwikkelen waarbij restromen op grote schaal worden verwerkt tot diervoer. Het Circular Food Center wil hiermee de voedselverspilling in Nederland jaarlijks met 1 miljard kilo halveren.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit29 dec. 20

    Hondenvoer Pedigree Mini Adult Rund teruggeroepen

    Mars Nederland roept mensen op om het hondenvoer Pedigree Mini Adult Rund in zakken van 1,4 kilogram niet aan de hond te geven, maar terug te brengen naar de winkel.

  • Duurzaamheid & MVO24 dec. 20

    Belpork vzw lanceert BePork vanaf 1 januari 2021

    Per 1 januari lanceert Belpork vzw BePork. Dit nieuwe generieke kwaliteitssysteem, een samengaan van Certus en CodiplanPLUS, speelt in op de actuele noden in de sector en verenigt alle spelers binnen de varkenskolom.

  • Duurzaamheid & MVO31 aug. 19

    Belgisch vlees draagt niet bij aan bosbranden in Amazone

    Belgisch vlees draagt niet bij aan de verdere ontbossing, noch aan de huidige bosbranden in het Amazonegebied, benadrukt Belgische veevoeder- en landbouwsector. Soja is ook een ingrediënt in vleesalternatieven, maar ook een plantaardige vervangers in onder meer melkproducten en gebak.

  • Duurzaamheid & MVO26 aug. 19

    ILVO en Arvesta: "Ontdek soja en pionier samen met ons, voor landbouw én klimaat"

    Lokaal geteelde soja is een beloftevol nieuw gewas voor de Vlaamse landbouw met bewezen voordelen voor klimaat en milieu. Om de resterende knelpunten weg te werken, is opschaling van het areaal noodzakelijk.

Meer artikelen

  1. Nederland kwetsbaar voor opkomende voedselveiligheidsrisico's
  1. Grootste reductie antibioticagebruik in 2018
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen