VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over BRCGS

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit1 aug. 24

    Zomerserie voedselveiligheid: Zijn BRCGS en IFS voedselveiligheidsonwaardige schema's geworden? 

    Wat zijn de opvallendste verhalen en voedselveiligheidsissues van de eerste helft van 2024? In deze zomerserie blikt de redactie terug op een selectie meest gelezen artikelen. Deel 1: een column van IJsbrand Velzeboer, voedingsmiddelentechnoloog en expert op het gebied voedselveiligheid.

  • Links: Ans van Bergen, Rechts: Mark de Langen
    Audit26 jun. 24

    Twee auditors over het vak: 'Audit is net APK-keuring, maar dan met menselijk contact' (podcast)

    Producten die op de grond vallen en netjes weer op de productielijn worden gelegd. Dat gebeurt nog steeds, zélfs tijdens een audit. Toch zijn dit incidenten en doen producenten het grotendeels correct. Dit vertellen auditors Ans van Bergen en Mark de Langen in een podcast met VMT. De auditors vertellen meer over hoe zij audits ervaren, wat zij zoal tegenkomen en wat zij voor tips hebben voor producenten.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid & Kwaliteit8 apr. 24

    Voor abonnees FSSC wil duurzaamheid verankeren: 'Voedselveiligheid implementeren betekent ook voedselverspilling verminderen'

    In een wereld waarin mensen zich steeds bewuster worden van de impact van de voedselproductie op de planeet, speelt FSSC 22000 een cruciale rol door duurzaamheid te integreren in het certificeringsschema voor voedselveiligheidsmanagement. Aldin Hilbrands, CEO van FSSC, licht de recente ontwikkelingen toe en benadrukt het belang van synergie tussen voedselveiligheid en duurzaamheid.

  • Foto: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Standaarden en certificatie8 apr. 24

    Voor abonnees Standaarden in ontwikkeling: 'Voedselveiligheid moet niet ten koste gaan van duurzaamheid'

    De belangrijkste GFSI-erkende foodnormen zoals BRCGS, IFS of FSSC 22000, zijn bezig om duurzaamheid binnen de standaarden te verankeren. Geen sinecure, want duurzaamheidsmanagement lijkt een veelkoppige draak te zijn voor de voedselindustrie. En dat met de hete adem van de CSRD-wetgeving in de nek.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid28 mrt. 24

    Voor abonnees Zijn BRCGS en IFS voedselveiligheidonwaardige schema's geworden?

    COLUMN - In de wereld van voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement klinken nu en dan ook kritische geluiden over de effectiviteit van bestaande systemen. Weinigen uiten dit openbaar. Er zijn uitzonderingen, zoals voedselveiligheidsexpert IJsbrand Velzeboer die erom bekend staat geen blad voor de mond te nemen. Velzeboer betoogt in dit prikkelende opiniestuk dat kwaliteitsschema's in de loop der jaren te bureaucratisch zijn geworden en dat de voedselveiligheid zelf daar niet per se mee is gediend. Met de publicatie van dit artikel hoopt VMT een bredere discussie op gang te brengen over hoe de voedselveiligheid en de kwaliteitszorg het best kunnen worden gewaarborgd.

  • Beeld: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Audit6 mrt. 24

    Voor abonnees Hoe kom je de audit goed door? Ex-auditoren geven 5 tips: 'Wees open en eerlijk'

    Voor de een is het een routineklus, voor de ander betekent het stress. Elke kwaliteitsmanager pakt een audit anders aan. In dit artikel 5 tips van ex-auditoren Simone Nelissen en Renze Holwerda om goed voorbereid de audit in te gaan.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Bedrijfscultuur20 dec. 22

    Voor abonnees De nieuwe BRCGS en IFS, wat brengen zij ons?

    BRCGS 9 is gepubliceerd, de definitieve versie van IFS 8 vraagt nog enig geduld. Belangrijke wijzigingen zijn er over voedselveiligheidscultuur, competenties en validatie. Dit is gedaan vanwege vernieuwingen in de Codex Alimentarius en het Global Food Safety Initiative (GFSI). De belangrijkste veranderingen op een rijtje.

  • Foto is gemaakt bij Spakenburg Paling. Foto is puur illustratief en bedrijf heeft niets met de inhoud van het artikel te maken (red.)
(Foto: Robin Britstra).
    Voedselveiligheid15 nov. 22

    Onrust over handhaving NVWA op beheersing grondstofgevaren: GSFI-certificaat leverancier onvoldoende

    Bij een aantal voedselverwerkers is onrust en boosheid ontstaan over handhaving door de NVWA op de beheersing van grondstofgevaren. Meerdere visbedrijven kregen al schriftelijke waarschuwingen of boetes. Een GFSI-certificaat van een toeleverancier volstaat voor de toezichthouder niet om grondstoffen afdoende te borgen.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen