VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over Biotechnologie

  • Mark Jolink, Octrooigemachtigde Life Sciences/Octrooibureau EP&C Patent Attorneys.
    Eerder verschenen op VMT en weer actueel3 jul. 23

    Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)

    De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken zoals CRISPR-Cas bestaat de potentie om voedselschaarste uit de wereld te helpen en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch te reduceren.

  • Mark Jolink, Octrooigemachtigde Life Sciences/Octrooibureau EP&C Patent Attorneys.
    Wetgeving & Toezicht9 jul. 21

    Opinie: Nederland dreigt koploperspositie te verliezen als biotechhub

    Plantenbiotechnologie heeft de potentie om voedselschaarste uit de wereld te helpen en kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch reduceren. Strenge Europese regels en trage besluitvorming werken echter tegen, waardoor Nederland een koploperspositie dreigt te verliezen, betoogt Mark Jolink, Octrooigemachtigde Life Sciences/Octrooibureau EP&C Patent Attorneys.

  • Sojabonen worden getest in Vlaanderen. (Bron: Shutterstock)
    Ingrediënt & Product8 apr. 21

    ILVO- en VIB start-up maakt lokale eiwitrijke gewassen aantrekkelijk voor de markt

    Protealis focust zich op het ontwikkelen van eiwitrijke sojavariëteiten met een hoge opbrengst voor een duurzame voedingsketen. Voor de ILVO- en VIB start-up is 6.000.000 € startkapitaal opgehaald, bij private en publieke financiers.

  • Galdieria komt van oorsprong uit vulkanische zwavelbronnen
    Ingrediënt & Product26 mrt. 21

    Onderzoek WUR: nieuwe alg Galdieria heeft potentie om superfood te worden

    De micro-alg Spirulina kennen we bijna allemaal. Biotechnoloog Fabian Abiusi onderzocht voor zijn promotie een nieuwe alg: Galdieria. De alg zou goedkoper en gemakkelijker te kweken zijn dan Spirulina en daarnaast voedzamer zijn. Ook zou Galdieria in een afgesloten reactor organisch afval om kunnen zetten in hoogwaardige eiwitten.

  • Technologie & Techniek18 feb. 21

    Kunnen foodbedrijven straks hun eigen energie opwekken met een biovergister?

    Onderzoekers van het lectoraat Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry zijn bezig met het optimaliseren van een biovergistingsproces voor kleine bedrijven en particulieren. Daarnaast wordt onderzocht hoe bioplastics kunnen worden verwerkt in een biovergister.

  • Technologie & Techniek11 jan. 21

    Unilever en Innova introduceren technologie voor zelfreinigende oppervlaktes

    Unilever is een joint venture gestart met Innova om haar technologie voor zelfreinigende oppervlaktes te commercialiseren. De technologie voorkomt de groei van micro-organismen op verschillende oppervlaktes, aldus Unilever.

  • Marco Goverde, waterbesparing Lamb Weston. Foto Marco De Swart
    Technologie & Techniek6 apr. 20

    Eigen water eerst: meerwaarde creëren met eigen afvalwaterzuivering

    Het hebben van een eigen afvalwaterzuivering creëert meerwaarde. Ook Lamb Weston/Meijer en Vion zijn hier volop mee bezig. Wel zijn er ook risico's zoals legionella waar voedingsbedrijven rekening mee moeten houden.

  • Product & Bedrijfsnieuws4 okt. 19

    Biotech Campus Delft opent innovatiecentrum

    Op 3 oktober 2019 werd Planet B.io geopend op de Biotech Campus in Delft. Dit is een centrum voor innovatie in de industriële biotechnologie. Daarmee ontstaat een hub voor biotechnologie waar onderzoek en ontwikkeling samenkomen met de mogelijkheid om nieuwe, duurzame innovaties op te schalen.

  • Ingrediënt & Product8 jun. 17

    Zuivelsector bundelt krachten in voorspellen gezondheidsvoordelen

    Het Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek (NIZO), Royal Friesland Campina en NutriLeads slaan de handen ineen met het zogenaamd CHALLENGE-consortium. Het doel is het ontwikkelen van innovatieve en hoogwaardige producten die helpen bij de weerstand tegen infecties. Een ander doel is het bieden van toegang tot betaalbare voorspellende onderzoeksmodellen.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen