Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)
De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...
De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...
Plantenbiotechnologie heeft de potentie om voedselschaarste uit de wereld te helpen en kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch...
Protealis focust zich op het ontwikkelen van eiwitrijke sojavariëteiten met een hoge opbrengst voor een duurzame voedingsketen. Voor de ILVO- en VIB...
De micro-alg Spirulina kennen we bijna allemaal. Biotechnoloog Fabian Abiusi onderzocht voor zijn promotie een nieuwe alg: Galdieria. De alg zou...
Onderzoekers van het lectoraat Innovative Testing in Life Sciences & Chemistry zijn bezig met het optimaliseren van een biovergistingsproces voor...
Unilever is een joint venture gestart met Innova om haar technologie voor zelfreinigende oppervlaktes te commercialiseren. De technologie voorkomt de...
Diverse voedingsmiddelenbedrijven hebben al geïnvesteerd in een eigen afvalwaterzuivering. En een zeer groot aantal zit in de planvormingsfase,...
Op 3 oktober 2019 werd Planet B.io geopend op de Biotech Campus in Delft. Dit is een centrum voor innovatie in de industriële biotechnologie. Daarmee...
Het Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek (NIZO), Royal Friesland Campina en NutriLeads slaan de handen ineen met het zogenaamd...