VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Authenticiteit

  • Voedselfraude19 dec. 24

    Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken 

    Vanaf 1 januari 2025 kunnen voedingsprofessionals gebruik maken van het nieuwe fraudeplatform European Food Fraud Community of Practice (EFF-CoP). Het platform moet onderzoek stimuleren en een gemeenschap vormen voor professionals om voedselfraude tegen te gaan.

  • Duurzaamheid & MVO13 jan. 20

    11 geleerde lessen over blockchain in food: 'Radicale transparantie wordt de nieuwe standaard'

    De afgelopen jaren passeerden al veel blockchainprojecten de revue in de voedingsmiddelenindustrie. Hoe succesvol waren deze projecten? Leontien Hasselman-Plugge, directeur van databedrijf SIM uit Alkmaar, begeleidde veel van deze projecten. Wat ging er goed en wat kan er beter? 11 lessen.

  • Duurzaamheid & MVO13 jan. 20

    Refresco toont ambitie: mogelijk meer sappen in blockchain, andere supermarkten mogen aansluiten

    Refresco wil meer sappen in de blockchain zetten. Met Albert Heijn, LDC en SIM is al een blockchainketen voor sinaasappelsap opgezet.

  • VMT magazine18 nov. 19

    CEN-normen: Voedselfraude blijft hoog op de agenda

    In opdracht van de Europese Commissie (EC) ontwikkelde de Europese normalisatieorganisatie (CEN) normen voor het meten van procescontaminanten. Ook is CEN onlangs gestart met het ontwikkelen van een aantal methoden voor het aantonen van voedselfraude en -authenticiteit. Een overzicht van de ontwikkelingen. Dit artikel is verschenen in VMT 11.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit10 jul. 19

    Kwaliteitsmanager Johan Hulleman van Jumbo over aanpak voedselfraude: 'Ik wil weten of ik goed kan slapen'

    Hoe borgt Jumbo de integriteit van zijn acht tot negenduizend huismerkproducten afkomstig van ruim zevenhonderd leveranciers? VMT sprak hierover met kwaliteitsmanager Johan Hulleman van Jumbo. "Er hoeft maar iets verkeerd te gaan of we staan in de pers."

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit13 sep. 18

    Industrie nog vrij onbekend met BRC Food 8

    Maar liefst 65% van de deelnemers aan het webinar 'Menselijk handelen de nieuwe norm?' van KTBA gaf aan dat dit webinar hun eerste kennismaking was met versie 8 van de BRC Food. Slechts 15% gaf aan de belangrijkste wijzigingen te kennen terwijl nog eens 20% hierover nog vragen heeft. Hen allen wacht een flinke klus om hun bedrijf te laten voldoen aan de nieuwe norm. 18% denkt hiervoor zelfs meer dan 160 manuren nodig te hebben.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit25 sep. 17

    Bestrijding voedselfraude vraagt om doorbraaktechnologie

    De Fipronil-affaire heeft het vertrouwen van de consument in voedsel en producenten ernstig beschadigd. Met de paardenvleesaffaire nog vers in het geheugen is de vraag gerechtvaardigd: zijn de maatregelen om het vertrouwen in ons voedsel te waarborgen afdoende?

  • Wetgeving & Toezicht13 sep. 17

    Experimenteren met origine labelling

    Op 1 januari 2017 had Frankrijk een primeur. Het werd de eerste EU-lidstaat met wetgeving voor het vermelden van het land van oorsprong (Country Of Origin Labelling; COOL) van vlees en melk(ingrediënten) in levensmiddelen.

  • Technologie & Techniek22 aug. 17

    Intelligent label zou bedorven voedsel kunnen aantonen (video)

    Detectie van voedselbederf, de authenticiteit van thee bepalen? Onderzoekers van de Clarkson Universiteit hebben een goedkope, draagbare sensor op papierbasis ontwikkeld die deze testen op termijn kan uitvoeren.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen