VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Anuga FoodTec

  • Helen Ashworth, General Manager Freeze Dry Sales bij het Nieuw-Zeelandse bedrijf Cuddon Freeze Dry.
    Conservering22 aug. 24

    Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer ingrediënten?

    Het grote nadeel van vriesdrogen als conserveringstechnologie is dat het traditioneel een vrij duur en energie-intensief proces is. Vriesdrogen is voor voedingsbedrijven vaak een premiumkeuze: iets wat je reserveert voor batches waar de hoogste kwaliteit voor noodzakelijk is. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Zuinigere technologie maakt vriesdrogen toegankelijker.

  • Dr. Ing. Patrick Wittek, Proces Engineer bij Coperion: "Zo'n 20 à 30 jaar geleden kwam het grootste deel van het getexturiseerde eiwit bijna volledig van geïmporteerde soja, die van ver over de wereld naar Europa werd verscheept. Nu zien we een beweging naar steeds meer lokale productie. "
    plantaardige eiwitten19 aug. 24

    Extrusie in ontwikkeling: betere plantaardige producten met minder verfijnde grondstoffen

    Wie zich bezig houdt met het texturiseren van plantaardige eiwitten of bezig is met het gebruik van getexturiseerde eiwitten in productontwikkeling, is wellicht het Duitse, maar wereldwijde opererende, bedrijf Coperion wel eens tegen gekomen. Dr. Ing. Patrick Wittek is Process Engineer bij Coperion en praat VMT bij over de ontwikkelingen.

  • Anuga FoodTec8 aug. 24

    Hoe bruiner de biefstuk, hoe lager de koopbereidheid. Is klant te herprogrammeren in strijd tegen verspilling?

    In de strijd tegen voedselverspilling lijkt er soms minder aandacht te zijn voor vlees, vindt Dr. Annika Thies van het Duitse Thünen Institute for Market Analysis. Als consumenten gaan leren dat een bruiner gekleurde biefstuk nog steeds een goed en veilig te consumeren product is, hoeft er veel minder van worden weggegooid.

  • Foto: Tuttofood
    Beurzen en evenementen30 mei 24

    Anuga-organisatie gaat samenwerken met Italiaanse foodbeurs Tuttofood

    De Italiaanse foodbeurs Tuttofood wordt vanaf nu stevig ondersteund door de Duitse beurzenorganisatie Koelnmesse, de organisator van Anuga en ISM. Tuttofood valt onder de organisatie Fiera di Parma en is ook gericht op de internationale voedingsmarkt. De eerstvolgende editie vindt plaats in Milaan van 5 tot 8 mei 2025.

  • Anuga FoodTec wordt gehouden in de KoelnMesse van 19 tot en met 22 maart.
    Duurzaamheid8 feb. 24

    Anuga FoodTec 2024: 'Een blik op een duurzame toekomst van voedseltechnologie'

    Anuga FoodTec, een internationale vakbeurs voor de voedings- en drankindustrie, zet in 2024 vol in op duurzaamheid. Van 19 tot 22 maart verwelkomt de KoelnMesse een grotere editie dan in 2022 toen corona de beurs nog parten speelde. Op de beurs: verduurzaming van processing, verpakkingen en elektrificatie.

  • Technologie & Techniek12 mei 22

    Voedingsindustrie weet Anuga FoodTec weer te vinden: van sneller verwarmen tot noodzakelijke traceability

    Bezoekers en exposanten hebben er even op moeten wachten. Na vier jaar stond de Köln Messe van 26 tot en met 29 april weer in het teken van innovaties in de voedingsmiddelenproductie. Van procestechnologie tot vul- en verpakkingstechnologie tot voedselveiligheid, van verpakkingsmaterialen tot digitalisering en intralogistiek. De Anuga Foodtec stond in het teken van fysiek netwerken en inspiratie opdoen. Een overzicht van een aantal innovaties die de redactie VMT op de beursvloer tegenkwam.

  • Product & Bedrijfsnieuws5 jan. 21

    Hybride Anuga 2021 grotendeels volgeboekt

    Anuga - een vakbeurs voor eten en drinken - introduceert voor haar editie van 9 tot 13 oktober 2021 een hybride event. Naast live bijeenkomsten heeft het event nu ook een digitaal platform. Dit is de eerste keer dat de vakbeurs digitaal plaatsvindt.

  • Nieuws28 mrt. 18

    Anuga FoodTec: Van augmented reality voor onderhoud tot plasticdetectie

    Veel bezoekers, maar ook veel innovaties op de Anuga FoodTec in Keulen. Een greep uit het het aanbod in de video's in dit artikel: een intelligent producttransportsysteem, een zeer gevoelig X-ray detectie-apparaat, een oplossing om plastic, steentjes en insecten uit vloeibare producten te vissen en augmented reality voor onderhoud van machines.

  • Algemeen27 mrt. 18

    Record aantal bezoekers voor Anuga FoodTec (video)

    Anuga FoodTec heeft een geslaagde editie achter de rug. Meer dan vijftig duizend mensen uit 152 landen bezochten de beurs: een toename van bijna elf procent ten opzichte van de laatste editie.

  • Technologie & Techniek26 mrt. 18

    Anuga Foodtec 2018: machines flexibeler en toegankelijker

    Een rondgang langs verschillende Duitse leveranciers op de Anuga FoodTec van verpakkingsmachines laat zien dat vernieuwingen vooral zitten in méér automatisering, méér robotisering, méér data, méér netwerken en dit in de cloud, voor méér toegankelijkheid.

Meer artikelen

  1. Anuga FoodTec: robots nemen compleet verpakkingsproces over (video)
  2. Visie Braungart: verduurzaming meestal optimaliseren van verkeerde zaken (podcast)
  3. Anuga FoodTec gaat strijd aan tegen voedselverspilling
  4. Droge sterilisatietechniek is geschikt voor babymelkpoederblikken
  5. Innovaties op de Anuga FoodTec haken bij consumententrends
  6. Resource Efficiency is speciaal thema op Anuga FoodTec 2018
  7. Krattenwassers met centrifuge
  8. Sappen stuwen markt HPP
  9. Magneetroerder voor hygiënische toepassingen
  1. Verhitten met Microgolven
  2. Robot met voorzichtige greep (video)
  3. IQF vriezer bespaart gebruikers tijd
  4. Afvulmachine met transparante verpakkingen op Anuga FoodTec (video)
  5. Steeds meer visiontaken voor de foodindustrie
  6. Netwerkbijeenkomst voor Nederlandse foodindustrie op Anuga FoodTec
  7. Industriële blender voor groente en fruit
  8. Duurzame productie in de spotlight op Anuga Foodtec
  9. PerfoTec wint International FoodTec Award 2015
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen