VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Alimento

  • Aviko, Agristo en Clarebout trakteerden de scholieren samen op heerlijke frietjes. Foto: Hilde Wynen
    Mensen & Loopbaan20 mei 22

    MNM What's NXT: Waar voedingsbedrijven hun aankomend talent ontmoeten

    Tijdens het What's NXT-event in Brugge maakten 100-en jongeren uit de derde graad secundair én het hoger onderwijs kennis met voedingsbedrijven en hun uitdagingen. De voedingssector was bijzonder breed vertegenwoordigd en heel zichtbaar aanwezig.

  • Ingrediënt & Product29 apr. 21

    Foodinnovatie volgens jongeren: voeding zonder compromissen (video's)

    Jongeren in België willen mee vorm geven aan voeding, maar zonder compromissen te maken tussen smaak, gezondheid, duurzaamheid en gemak. Dat tonen de twee winnaars van de innovatiewedstrijden waarmee Fevia studenten uit het hoger onderwijs uitdaagt om een innovatief voedingsproduct te ontwikkelen.

  • Ingrediënt & Product21 apr. 21

    Food Forward Festival toont de voeding van morgen

    Op het online Food Forward Festival van Fevia, van 26 tot 28 april, geven voedingsprofessionals en jongeren de toon aan de voeding van morgen. Op de line-up staan liefst 8 interactieve workshops over hot topics als duurzame verpakkingen, nieuwe ingrediënten op je bord en de rol van influencers.

  • Ingrediënt & Product7 apr. 21

    Bedrijfsexperten leren studenten innoveren

    KU Leuven Campus Geel organiseerde dit academiejaar voor de tweede maal de Innovatie Academie. Coaches van VOKA en specialisten uit bedrijven zoals Griffith Foods en McCain delen hierbij hun expertise met de masterstudenten Biowetenschappen, optie Voedingsindustrie.

  • Mensen & Loopbaan9 dec. 20

    Technopolis en Food at Work schotelen scholen online lezingenreeks...

    Scholen kunnen vanaf nu online op de website van Technopolis de lezingenreeks Food for the Future volgen. De reeks kwam tot stand in samenwerking met Food at Work, een initiatief van Fevia en Alimento.

  • Mensen & Loopbaan7 sep. 20

    5 manieren om Food Heroes aan te trekken met Food At Work

    De opstart van het nieuwe schooljaar gaat gepaard met heel wat onzekerheid. Maar ook in deze uitzonderlijke omstandigheden blijft het voor leerlingen en studenten belangrijk om de juiste studiekeuze maken.

  • Ingrediënt & Product21 mei 20

    Studenten hoger onderwijs tonen voeding van morgen

    De innovatieve voedingsproducten waarmee de studenten uit het hoger onderwijs op 18 mei een Food At Work Ecotrophelia Award wonnen, zijn trendsettend voor de voeding van morgen.

  • Technologie & Techniek22 apr. 20

    60% werkgevers vindt STEM belangrijk

    7 op de 10 Vlamingen heeft expliciet vertrouwen in wetenschap en 9 op de 10 Vlamingen erkent ook duidelijk het nut van wetenschap en onderzoek. Het vertrouwen in de wetenschappers zelf ligt wel een stuk lager. De interesse in STEM kent een positieve evolutie.

  • Mensen & Loopbaan7 apr. 20

    Niet enkel vrees voor ontslag door corona, ook voor misgelopen...

    De vrees voor een negatieve carrière-impact van de coronacrisis is groot. Meer dan 1 op 5 van de werknemers vreest zijn/haar baan te verliezen door de coronacrisis, zo blijkt uit een onderzoek van UGent.

  • Economie & Bedrijven3 apr. 20

    Uitdagingen voor een adviseur hoger onderwijs in coronatijden

    "Sinds de uitbraak van COVID-19 ziet mijn leven als adviseur hoger onderwijs bij Alimento er totaal anders uit. Zowel privé als professioneel heb ik mezelf moeten heruitvinden. Familie komt daarbij op de eerste plaats, dat besef ik nu meer dan ooit."

Meer artikelen

  1. Studenten winnen Food at Work Innovatiedag met To Go Saladebox
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen