VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Patenten

  • Ingrediënt & Product1 nov. 18

    Ocean Spray lanceert wereldwijde innovatie op Sial: de knapperige cranberry

    In veel ontbijtproducten en koeken verwerken fabrikanten tegenwoordig cranberry's, de als gezond bekendstaande ietwat zure bes uit Noord-Amerika. Deze gevriesdroogde besjes blijven nog wel eens tussen de tanden plakken en soms zijn ze best hard. Eén van de grootste cranberryleveranciers Ocean Spray heeft hier iets op gevonden. Op Sial presenteerde het bedrijf de knapperige cranberry.

  • Economie & Bedrijven16 mei 18

    Pectcof wil met Dutch Gum deel Arabische gom-markt overnemen

    Startups zijn belangrijk voor innovatie in de voedingsindustrie. Niet voor niets volgen gevestigde voedingsbedrijven deze startups op de voet. Samen met Startlife, onderdeel van Wageningen University and Research belicht VMT de wereld van de startups. In deel 1 één aandacht voor Pectof dat volgens een speciale methode pectine uit koffiepulp wint. Maar er is veel meer mogelijk dan dat, vertelt medeoprichter Rudi Dieleman. "De potentie van de technologie reikt verder dan maar één voedingsingrediënt uit de pulp extraheren."

  • Ingrediënt & Product6 nov. 17

    Belgisch onderzoek: gehakt en energiedrank met meelwormen bieden potentie

    Meelwormen bieden, onherkenbaar, heel wat potentieel in termen van productontwikkeling voor insectvrezende consumenten, zo blijkt uit het Belgische onderzoeksproject Entomofood dat bijna op zijn einde loopt. Wat is er al bereikt in de afgelopen twee jaar? En wat gaat er nog gebeuren?

  • Technologie & Techniek24 okt. 17

    Cargill komt met clean label alternatief voor gemodificeerd zetmeel

    Volgens Cargill willen veel consumenten gemodificeerd zetmeel van de ingrediëntenlijst. De multinational ontwikkelde daarom een alternatief voor gemodificeerd zetmeel die dezelfde kwaliteit biedt.

  • Ingrediënt & Product18 jul. 17

    NIZO en Kikkoman ontwikkelen soja-yoghurtdrank (UPDATE)

    Sojasausfabrikant Kikkoman en het Nederlands Insitutuut voor Zuivelonderzoek (NIZO) lanceren in augustus in Japan een yoghurtdrink op basis van sojamelk. Dit product is een resultaat van een samenwerking tussen beide partijen.

  • Wetgeving & Toezicht1 jun. 15

    Geen octrooi meer op natuurlijke eigenschappen planten

    Europarlementariërs Bas Belder (SGP), Annie Schreijer (CDA), Jan Huitema (VVD) en Anja Hazekamp (Partij van de Dieren) hebben toegezegd zich in te zetten voor aanpassing van de Europese octrooiwetgeving. Samen met Bionext, een organisatie die zich sterk maakt voor meer duurzame, biologische voeding en landbouw, willen zij er voor zorgen dat in de toekomst geen octrooi meer verkregen kan worden op natuurlijke eigenschappen van planten.

  • Technologie & Techniek24 sep. 14

    Nestlé vraagt patent aan op innovatief afsluitsysteem voor aseptische verpakkingen

    Nestlé heeft een patent aangevraagd op een afsluitsysteem voor aseptisch-gevulde verpakkingen. Met dit afsluitsysteem is het mogelijk om bederf van het product vast te stellen zonder dat de verpakking open hoeft.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen