VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Gwynt

  • Duurzaamheid in food lijkt helaas een dusdanig breed containerbegrip te worden dat versnippering dreigt in de initiatieven.
    Duurzaamheid & MVO16 dec. 21

    Duurzaamheid in food: 'pick your battles' en implementeer gedisciplineerd om echt impact te maken

    Duurzaamheid in food lijkt helaas een dusdanig breed containerbegrip te worden dat versnippering dreigt in de initiatieven. Noodzakelijke impact blijft daardoor beperkt of leidt zelfs tot 'greenwashing'. Hoe kan een voedingsmiddelenbedrijf toch impact hebben en het goede doen voor klanten, medewerkers en het milieu?

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Highlight7 dec. 20

    Voor abonnees R&D: 6 tips voor succesvolle productontwikkeling

    De uitdagingen voor productontwikkelaars nemen toe in een wereld waarin de consument steeds meer aan het stuur zit en retailers veeleisender worden: van hen wordt gevraagd om niet alleen sneller te ontwikkelen, maar ook om in te spelen op de verschillende trends, zoals duurzaamheid, gezondheid, local for local en traceability in de keten.

  • Economie & Bedrijven7 mei 18

    Dit zijn de belangrijkste factoren om verbeteringen in foodbedrijf te borgen

    Onderzoek onder operationeel leidinggevenden in de voedingssector laat zien dat het borgen van veranderingen en resultaten belangrijk maar ook lastig is. 60 Procent geeft zichzelf een onvoldoende. Hoe komt dat? En wat zijn succesfactoren?

  • Economie & Bedrijven5 feb. 18

    10 randvoorwaarden voor succesvol middenmanagement in food

    Middenmanagers zitten vaak tussen twee vuren. Ze vertalen de strategie van de directie naar de werkvloer, maar zijn vaak ook vertegenwoordiger van de werkvloer. Wat zijn de tien randvoorwaarden voor een succesvol middenmanagement?

  • Economie & Bedrijven28 dec. 17

    Dit zijn dé 10 strategische speerpunten voor food in 2018

    Veranderende marktomstandigheden leiden tot de vraag: wat is het beste business model om de komende jaren in food succesvol te zijn? Gwynt zet tien strategische onderwerpen met vragen en keuzes op een rij waar foodbedrijven de komende jaren een antwoord op moeten om succesvol te zijn.

  • Economie & Bedrijven4 apr. 17

    De tien belangrijkste innovatieprincipes voor foodbedrijven

    De meeste voedingsmiddelenbedrijven innoveren, maar vinden het lastig de 'Return on Innovation'(ROI) te bepalen. Ook geeft slechts een minderheid aan te beschikken over een innovatiecultuur waarin wordt samengewerkt aan ideeën, geëxperimenteerd en fouten maken is toegestaan. Hoe dan wel? Tien belangrijke innovatieprincipes op een rij.

  • Economie & Bedrijven21 dec. 16

    Operational Excellence vraagt om andere mindset en cultuur van continu verbeteren

    Voedingsmiddelenbedrijven krijgen soms maar moeilijk grip op de lage productiviteit van hun fabriek en zien dat de inzet van tools of equipment niet tot de gewenste resultaten leidt. De sleutel tot succes ligt in een nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines en de ontwikkeling van een Culture of Excellence.

  • Economie & Bedrijven1 jul. 16

    Hoe (ook grote) bedrijven slim kunnen innoveren

    Succesvol innoveren is lastig. Zeker 'disruptieve' innovaties zoals kweekvlees of gezonde smartdrinks met lichaamseigen aminozuren. Dergelijke bedrijven worden gezien als 'innovators' waar de rest bewonderend naar kijkt. Wat doen deze spelers anders?

  • Algemeen20 apr. 16

    CFO moet zich meer bemoeien met 'zachte kant'

    De financieel directeur speelt de laatste jaren een steeds grotere rol in het ontwikkelen van de strategie en het verbeteren van de performance binnen foodbedrijven. Om daarin effectief te zijn moeten CFO's moeten niet alleen richten op cijfers, KPI's en risico's, maar ook op 'zachte elementen' om de business te verbeteren.

  • Economie & Bedrijven15 mrt. 16

    Familiebedrijven worstelen met professionalisering

    "Hoe kunnen wij ons bedrijf professionaliseren en tegelijkertijd ondernemend blijven? Wat wordt mijn rol als familiedirecteur tijdens en na het professionaliseren?" Het zijn vaak lastige vraagstukken waar familiebedrijven mee worstelen, signaleert adviesbureau Gwynt.

Meer artikelen

  1. Gwynt nieuwe kennispartner VMT
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen