15-11-2023 | Online Cursus Levensmiddelenmicrobiologie & -hygiëne

15-11-2023 | Online Cursus Levensmiddelenmicrobiologie & -hygiëne

De online cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen.

Je leert wat micro-organismen zijn en waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen. Welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel en hoe je besmettingen voorkomt. Daarnaast leer je welke factoren van invloed zijn op groei van micro-organismen in voedsel en hoe je ze afdoodt. Ook begrijp je waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan.

Na afloop begrijp je de belangrijkste microbiologische theorie, kun je meepraten over microbiologische normen, cijfers van het laboratorium interpreteren en vind je gemakkelijker oplossingen voor microbiologische problemen. Je sluit de cursus af met een (online) examen.

Tien bijeenkomsten
De online cursus start op 15 november 2023 en bestaat uit 10 online bijeenkomsten van ieder ongeveer 2,5 uur. Klik hier voor de overige dagen. De maximale groepsgrootte voor de online cursus bedraagt 10 deelnemers zodat er een goede interactie mogelijk is. Het minimale aantal bedraagt 6 deelnemers.

"Ik heb erg veel geleerd van deze cursus. Veel basisstof wist ik al maar ik heb heel veel nieuwe dingen bijgeleerd. De cursus helpt heel erg mee in mijn werk. Voor mij was de cursus flink aanpoten maar ik heb daardoor extra veel geleerd. Ondertussen heb ik deze cursus ook al aanbevolen aan anderen.” aldus een cursist.

Meer informatie

Lees meer over