nieuws

NVWA verlaagt tarieven van laboratoriumtesten

Wetgeving & Toezicht

NVWA verlaagt tarieven van laboratoriumtesten

Per 1 augustus 2019 dalen de tarieven van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) met een laboratoriumcomponent gemiddeld met 6.9%. Hiermee behalen voedingsmiddelenbedrijven een behoorlijke kostenbesparing.

Voor het bedrijfsleven betekent dit een kostenreductie van €250.000 in 2019. 

Per 1 juni 2019 zijn het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de NVWA en het RIKILT van Wageningen Research gefuseerd tot Wageningen Food Safety Research (WFSR). Door deze fusie worden voor vijf verschillende categorieën de tarieven verlaagd per 1 augustus 2019. 

Lees ook: Fusie labs voedselveligheid Rikilt en NVWA

Vijf categorieën

Voor de volgende categorieën veranderen de tarieven: 

  • Nationaal Plan Residuen vlees 
  • Nationaal Plan Residuen melk 
  • Nationaal Plan Residuen ei 
  • Import hoog risico van levensmiddelen, diervoeders en productveiligheid 
  • Laboratoriumonderzoeken veterinair 

Keuringen en herinspecties NVWA

Het gaat om een verlaging van de kosten voor keuringen en herinspecties die door de NVWA bij het bedrijfsleven in rekening worden gebracht. De tarieven die het NVWA hanteert worden vastgesteld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).  

Reageer op dit artikel