nieuws

Ben & Jerry’s wil ijs met cannabisolie erin

Wetgeving & Toezicht

Ben & Jerry’s wil in de VS ijs introduceren met CBD erin, een cannabisolie. De stof is daar nu nog verboden door de Food and Drug Administration (FDA), maar dat verbod wordt opnieuw bekeken. Daarmee komt een mogelijke introductie in zicht. Op het Food Law Event op 20 juni komt het gebruik van CBD ook aan bod.

Ben & Jerry’s wil ijs met cannabisolie erin

Er zijn steeds meer landen die het gebruik van CBD toestaan. De olie is in opkomst omdat het zou helpen tegen pijnklachten, stress en slapeloosheid. Van CBD-olie in producten wordt de gebruiker niet high.

Foodinnovaties met cannabis

Op het Food Law Event op 20 juni wordt ook ingegaan op het introduceren van voedingsmiddelen met CBD erin. Wat zijn de wettelijke uitdagingen bij dergelijke foodinnovaties, met welke regels moet je rekening houden? Iris Freie (secretaris van Cannabinoïden Adviesbureau Nederland (CAN) en mede-eigenaar van Zagt & Van Elk Consultancy) zal samen met Sarah Arayess, advocaat bij Hoogenraad & Haak op de problematiek ingaan. Meld je direct aan voor het Food Law Event.

Coca Cola

Omdat handhaving kan van land tot land verschillen is het nog niet gezegd dat het product straks ook in Europa op de markt komt. Er zijn overigens meer voedingsmiddelenbedrijven die CBD in producten willen opnemen. Zo gaf Coca-Cola vorig jaar aan ook te kijken naar de markt voor cannabisdrankjes. Ook stak bier- en wijnbedrijf Constellation Brands vorig jaar  zo’n 3,8 miljard dollar in het Canadese Canopy Growth, dat medicinale wiet kweekt. De Amerikaanse brouwer Lagunitas, eigendom van Heineken, heeft in de VS daarnaast een non-alcoholisch cannabisdrankje, genaamd Hi-Fi Hops, op de markt gebracht.

Hoe zit het precies?

VMT schreef al eerder uitgebreid over het gebruik van cannabis in voedingsmiddelen en zette op een rij wat er in Nederland nu wel en niet is toegestaan. De longread hierover vindt u hier.

Reageer op dit artikel