nieuws

Recall Deen soepballetjes en -pakketten vanwege salmonella

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Deen supermarkt roept per direct de Deen rundersoepballetjes en het Deen soeppakket terug per vanwege mogelijke besmetting met Salmonella.

Recall Deen soepballetjes en -pakketten vanwege salmonella

Tijdens een kwaliteitscontrole is gebleken dat de producten mogelijk besmet zijn met de salmonellabacterie. Deze recall komt een dag nadat Deen haar filet americain terugriep vanwege besmetting met listeria.

Producten

Het gaat om de Deen rundersoepballetjes van 190 gram met barcode beginnend met 227216 en houdbaarheidsdatum 14.11.2019. Ook het Deen soeppakket van 40 gram met barcode beginnend met 227309 en houdbaarheidsdatum 14.11.2019 is teruggeroepen.

Salmonella

De salmonellabacterie komt vooral voor in rauwe dierlijke levensmiddelen, zoals pluimveevlees, kalfs- en varkensvlees, eieren en zuivelproducten. Ook groente en fruit kunnen salmonella bevatten. Mensen raken besmet met de bacterie door het eten van niet of onvoldoende verhitte producten.

Salmonella is vaak de oorzaak van darminfecties. De eerste ziekteverschijnselen beginnen gemiddeld 24 tot 48 uur na het eten van besmet voedsel. De ziekteverschijnselen houden gemiddeld drie tot zeven dagen aan.

Reageer op dit artikel