nieuws

Terugroepacties om allergenen in producten Struik Foods en Streeckgenoten

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Struik Foods en Streeckgenoten hebben besloten tot terugroepacties vanwege allergenen die niet op de verpakkingen van hun producten vermeld staan.

Terugroepacties om allergenen in producten Struik Foods en Streeckgenoten

Streeckgenoten besloot de ‘Streeckgenoten de lekkerste gehaktbal 120 gram’ met de  houdbaarheidsdatum 06-10-2019 terug te roepen uit de winkel. Struik Foods deed hetzelfde bij de Hollandse Hachee (400 gram) met houdbaarheidsdatum  MRT2022, lotcode 13219 en streepjescode 8 710533 105814. Beide terugroepacties gebeurden vanwege de aanwezigheid van allergenen.

Gluten en melk

In de gehaktbal van Streeckgenoten zitten gluten die niet op het etiket staan. Het bedrijf adviseert mensen met een glutenintolerantie het product te retourneren.

Bij Struik Foods ligt het iets anders. In plaats van Hollandse Hachee bevat de verpakking Hongaarse Goulash. In die laatste zit het allergeen melk dat Struik bij Jumbo en Poiesz verkoopt. Consumenten met een melkallergie kunnen het product terugbrengen.

 

 

 

Reageer op dit artikel