nieuws

Albert Heijn en Jumbo halen producten uit schappen vanwege allergenen

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Jumbo haalt haar zalmslaatjes uit de schappen en Albert Heijn doet hetzelfde met haar 200 gram linzenburger. Het gaat in beide gevallen om fouten met etiketten waardoor bepaalde allergenen niet vermeld staan.

Albert Heijn en Jumbo halen producten uit schappen vanwege allergenen

Op het etiket van het Jumbo Zalmslaatje staat het etiket van het Jumbo eierslaat met EAN 8718452105847 en houdbaarheidsdatum 18-09-2019. Hierdoor staan vis en selderij niet vermeld als allergenen. De supermarktketen waarschuwt klanten met een allergie voor selderij en vis deze producten niet te eten.

Gluten

De linzenburger (200 gram) van Albert Heijn met houdbaarheidsdatum 20-09-2019 bevat een verkeerd onderetiket. Hierop staan gluten niet als allergeen vermeld. AH verzoekt mensen met een glutenintolerantie het product te retourneren.

 

Reageer op dit artikel