nieuws

NVWA geeft veiligheidswaarschuwing voor eieren

Voedselveiligheid & Kwaliteit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om eieren met de code 3-ES-4624944A niet te consumeren. Deze partij uit Spanje is besmet met Salmonella.

NVWA geeft veiligheidswaarschuwing voor eieren

De Salmonella is aangetroffen aan de buitenkant op de eierschaal. Daarom is het belangrijk om goed de handen te wassen na het aanraken van de eieren.

Buurtsupermarkt

Voor zover op dit moment bekend is zijn de eieren geleverd aan buurtsupermarkten, toko’s en marktkramen. De eieren zijn ook geleverd aan verschillende horecagelegenheden, die de eieren mogelijk hebben verwerkt in gerechten. De eieren zijn zeer waarschijnlijk niet bij grote supermarktketens terecht gekomen.

Salmonella

Er is nog niet bekend om hoeveel eieren het gaat. Het eten van niet door en door gegaarde producten die besmet zijn met Salmonella kan verschillende klachten geven. Binnen zes tot achtenveertig uur na consumptie leidt dit tot koorts, buikpijn en diarree.

Het eten van met Salmonella besmette producten is extra gevaarlijk voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een lage weerstand en zwangere vrouwen.

VMT schreef eerder over besmette eieren:

 

Reageer op dit artikel