nieuws

Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: het stabiele kaasje

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: het stabiele kaasje

Waarom is een Frans kaasje vijf jaar na houdbaarheidsdatum zo mooi stabiel? Waarom moet de beheersing van productvreemde delen een speerpunt zijn binnen de voedingsmiddelenproductie? Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova legt precies uit hoe het zit. Deel 3: een stabiel Frans kaasje.

In deze vierde editie van deze videocolumn vertelt voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer waarom een Frans kaasje van vijf jaar over de datum nog zo mooi is gestabiliseerd. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van het enzym lysozym (E1105).

 

Eerdere edities

Terugkijken videocolumn Voedselveiligheid met IJsbrand #3: touw in bonen

Lees meer over het voorkomen van productvreemde delen (longread)

Terugkijken videocolumn Voedselveiligheid met IJsbrand #2: oud bier

Terugkijken videocolumn Voedselveiligheid met IJsbrand #1: glazen potten

Reageer op dit artikel