nieuws

Verkiezing Kwaliteitsmanager Food 2018 krijgt brede opzet

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Verkiezing Kwaliteitsmanager Food 2018 krijgt brede opzet

De verkiezing van de Kwaliteitsmanager Food van het Jaar krijgt met ingang van dit jaar een bredere opzet, terwijl de aanmeldingsprocedure sterk is vereenvoudigd. Kandidaten met aansprekende resultaten op het gebied van arbeidsomstandigheden/mensveiligheid, milieu of maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen voortaan ook deelnemen.

“Met deze verbreding doen we recht aan de functie van de moderne kwaliteitsmanager die steeds vaker dergelijke aandachtsgebieden op zijn bord erbij krijgt, denk aan de vele KAM en QESH-managers”, aldus VMT hoofdredacteur Willem-Paul de Mooij.

“Dit was één van de suggesties uit een beknopte enquête onder enkele tientallen kwaliteitsmanagers. Daaronder bevonden zich zowel deelnemers uit eerdere edities als kwaliteitsmanagers die zich hiervoor niet eerder hebben aangemeld.”

Vereenvoudigde aanmelding

Een belangrijke drempel om zich op te geven voor de verkiezing bleek ook de uitgebreide vragenlijst te zijn die kandidaten bij aanmelding moesten invullen. De vijf hoofdvragen met elk twee, tot drie subvragen zijn teruggebracht tot twee hoofdvragen, te weten:

  1. Schets kort waar het bedrijf vandaan komt en waar het bedrijf op dit moment staat met betrekking tot Kwaliteit (product/proces/organisatie/keten), Voedselveiligheid en/of MVO/Duurzaamheid en/of Compliance/Integriteit enzovoorts.

  2. Wat is de betrokkenheid van de KM/KAM/QESH-manager ten aanzien van de hierboven genoemde gebieden? Geef aansprekende voorbeelden met behaalde resultaten.

“Op basis van de ingevulde informatie, al dan niet aangevuld via een telefonische toelichting, selecteert de jury maximaal vijf kandidaten die in haar ogen in aanmerking komen voor nominatie voor de verkiezing Kwaliteitsmanager Food 2018”, vertelt Cees Beek, voorzitter van de Foodsectie van het NNK. “De jury bezoekt deze kandidaten en nomineert op basis daarvan drie kandidaten.”

Presenteren op het Food Safety Event

De drie genomineerde kwaliteitsmanagers zullen zich kort presenteren op het Food Safety Event op 29 november 2018 in Flint te Amersfoort. Via een pitch van vijf minuten kunnen zij de deelnemers overtuigen van hun kennis en kunde. Direct daarna kunnen de deelnemers hun stem uitbrengen. Deze telt voor een kwart mee in de einduitslag, die van de jury voor driekwart.

Direct na het stellen van de vragen zal hoofdredacteur Willem-Paul de Mooij van VMT de winnaar bekend maken. Deze mag zich Kwaliteitsmanager Food 2018 noemen en ontvangt een bronzen beeldje. Daarnaast krijgen alle drie genomineerden een oorkonde als aandenken aan hun deelname aan de verkiezing.

Inschrijftermijn september

De inschrijftermijn voor de verkiezing Kwaliteitsmanager Food 2018 is van 1 september tot en met 30 september. Derden kunnen in hun ogen geschikte kandidaten aanmelden tot uiterlijk 21 september waarna VMT deze kwaliteitsmanagers zal uitnodigen aan de verkiezing deel te nemen. Uiterlijk 15 november zal de jury de namen van de drie door hen genomineerde kwaliteitsmanagers bekend maken.

Reageer op dit artikel