nieuws

Jumbo en Dirk roepen producten terug om allergenen

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Jumbo en Dirk roepen producten terug om allergenen

Jumbo en Dirk voeren een recall uit. In het geval van Jumbo staan allergenen op de verpakking niet correct vermeld. Bij Dirk staan ze juist niet op het etiket.

Supermarktketen Dirk haalt per direct “1 de Beste Slavlinder 2x” uit de schappen. Ze hebben streepjescode 2373622000000 en houdbaarheidsdatum 27-7 en 28-7-2018.

Tarwe en melk

Op de verpakking van de vleesproducten staan de allergenen tarwe, gerstemout en melk niet op de verpakking. Mensen met een allergie voor deze ingrediënten kunnen de slavlinders beter niet consumeren en terugbrengen naar de winkel, waarschuwt Dirk.

Breekbrood

Jumbo verwijdert breekbrood meergranen uit de schappen. Een productiefout zorgt ervoor dat de verpaking ‘breekbrood wit met sesam’ is gebruikt, aldus de supermarktketen.

Rogge en soja

De allergenen rogge, gerst en haver (gluten) en soja staan daardoor niet op de verpakking. Mensen die zonder allergie voor deze granen kunnen ze gewoon eten. Het gaat om de productieverpakking Jumbo breekbrood met sesam met de EAN-code: 8718452243235 en houdbaarheidsdatum 28-09-2018.

Reageer op dit artikel