nieuws

Riskplaza innoveert in bestrijding voedselfraude

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Riskplaza innoveert in bestrijding voedselfraude

Vanaf nu heeft ieder voedselverwerkend bedrijf de mogelijkheid om eenvoudig en snel zijn voedselfraudeanalyse te onderbouwen. Onderbouwen door gebruik te maken van Food Fraud Analysis van Riskplaza.

De voedingsindustrie is druk in beweging op het gebied van voedselfraude. Verschillende werkgroepen zijn er opgezet en GFSI-erkende normen zijn bezig het auditschema aan te passen. Allemaal met hetzelfde doel, alleen de invulling verschilt. Met het assessment van Riskplaza is er één manier van werken. Hierin komt het beste van alle GFSI-erkende normeisen terug in één lijst.

Food Fraud Analysis

Riskplaza heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan Food Fraud Analysis. Directeur Sjoerd Kanters: ”Een product waar de voedingsindustrie lang naar opzoek was”. Het hulpmiddel bestaat uit een assessment en factsheets. Het assessment is toe te passen voor alle producten om het risico op fraude te bepalen. Factheets geven aan welke risico’s er zijn en hoe je ze kunt beheersen.

Over Riskplaza

Riskplaza ondersteunt producenten en retailers in food bij de borging van voedselveiligheid van ingrediënten. Riskplaza staat bekend om haar databank met informatie over de voedselveiligheid van ingrediënten. Hieraan gekoppeld is het Riskplaza Audit+ systeem. Hiermee geeft Riskplaza de levensmiddelenketen eenvoudig en transparant inzicht in beheersing van gevaren die zich in ingrediënten kunnen voordoen. Riskplaza is onderdeel van de People in Food Holding.

Namen foto team Riskplaza: v.l.n.r. Sjoerd Kanters (directeur Riskplaza), Jacob Schilstra, Manoeska Lintsen, Susanna Schilling. Foto: Riskplaza

 

Reageer op dit artikel