nieuws

Recall sardines vanwege social media bericht over wormen

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Recall sardines  vanwege social media bericht over wormen

De Maleisische Minister van Volksgezondheid heeft twee Chinese importeurs bevolen een recall te doen op hun ingeblikte sardines in tomatensaus.

De recall komt na aanleiding van een rapport van de Indonesische voedsel en warenautoriteit over dode wormen in blikken sardines, zo meldt de Maleisische krant New Straits Times.

Sardines

Het blijkt om parasiete rondwormen te gaan die dood gevonden werden in de blikken sardines, van drie Chinese importeurs. Het rapport over de wormen ging al snel viral op socialmedia.

Alle voedingsmiddelen controleren

Minister Noor Hisham gaf aan dat het ministerie voor Volksgezondheid in Maleisië lucht kreeg van het rapport dat rondging op socialmedia en instrueerde meteen een recall.

“De afdeling van voedselveiligheid en kwaliteit, van het ministerie , zal alle geïmporteerde voedselmiddelen controleren, waaronder ingeblikte sardines en makreel, bij alle toegangen en in de gehele landelijke markt,”aldus Hisham.

Klachten

Consumenten die klachten hebben over voedselveiligheid moeten volgens de minister van Volksgezondheid contact zoeken met de gezondheidsafdeling bij de gemeente of via de website of facebook van het ministerie.

Reageer op dit artikel