nieuws

Recall koffie vanwege verpakkingsprobleem

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Recall koffie vanwege verpakkingsprobleem

Koffiefabrikant Illy roept de ‘Whole Bean Coffee’ van 250 gram terug. Een specifieke batch van de producten voldoen niet aan de juiste productienormen.

Blikken koffie zijn verkeerd geproduceerd, waardoor de deksel van het blik plotseling los komt bij het openen, meldt Illy.

Drukventiel

Volgens de koffiefabrikant zijn de betreffende blikken makkelijk te herkennen. Een drukventiel aan de onderkant ontbreekt. Bovendien is de verpakking aan deze kant vervormd. Ondanks dat sommige producten geen drukventiel hebben, mankeert er niets aan de koffie zelf. Het gaat puur om een verpakkingsprobleem, benadrukt Illy.

Koffievarianten

Het gaat om de varianten: • 250 gram Whole Bean Medium Roast Coffee • 250 gram Whole Bean Dark Roast Coffee • 250 gram Whole Bean Decaffeinated Coffee • 250 gram Monoarabica™ Whole Bean Brasil • 250 gram Monoarabica™ Whole Bean Ethiopia • 250 gram Monoarabica™ Whole Bean Guatemala

De blikken koffie hebben een vervaldatum van 10/2019 tot 02/2020. 

Reageer op dit artikel