nieuws

Belgische vleesfraudeur levert aan nog meer Nederlandse bedrijven

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Belgische vleesfraudeur levert aan nog meer Nederlandse bedrijven

Het Belgische vleesbedrijf Veviba uit Bastenaken leverde vlees aan in totaal 35 Nederlandse bedrijven. Eerder maakt de NVWA bekend dat de Belgische onderneming aan 19 Nederlandse bedrijven levert, maar dat blijken er dus meer te zijn.

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) maakt bekend dat de lijst van 16 Nederlandse bedrijven die ossenstaarten ontvingen van Veviba met nog eens 19 extra bedrijven uitbreidt. Dit komt door extra meldingen van leveranciers en distributeurs.

Recall

De getroffen Nederlandse bedrijven haalden de ossenstaarten al uit de schappen, meldt de NVWA. Veviba bracht deze producten in de handel zonder het door een dierenarts te laten goedkeuren voor menselijke consumptie.

Traceringsonderzoek

De NVWA sluit niet uit dat nog meer bedrijven vlees ontvingen van het Belgische Veviba. Het traceringsonderzoek is immers nog niet afgerond, meldt de voedselautoriteit. Als uit het traceringsonderzoek blijkt dat nog meer bedrijven onveilig vlees hebben ontvangen dan zullen ook zij veiligheidsmaatregelen dienen te publiceren.

Reageer op dit artikel