nieuws

Ikea roept paasschuim terug vanwege muizen

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Ikea roept paasschuim terug vanwege muizen

IKEA roept uit voorzorg alle 100 grams verpakkingen Godis Påskkyckling paasschuim terug. Mogelijk is dit snoepgoed tijdens productie bij de leverancier in aanraking geweest met muizen.

Het gaat om de verpakkingen met THT-datum 23 oktober 2018 en 26 januari 2019. Deze uiterste houdbaarheidsdatum is vermeld op de achterzijde van de verpakking.

 

Externe leverancier

De externe leverancier van het snoepgoed informeerde de Zweedse meubelgigant over de aanwezigheid van muizen tijdens de productie van de bewuste verpakkingen. De leverancier kan niet uitsluiten dat de muizen in aanraking zijn geweest met het paasschuim. Daarom verzoekt Ikea uit voorzorg klanten die Godis Påskkyckling paasschuim hebben gekocht dit product niet te consumeren en terug te brengen naar een van de IKEA winkels. Het bedrijf betaalt het volledige aankoopbedrag terug. Er is geen kassabon vereist voor deze terugbetaling.

Reageer op dit artikel