nieuws

BRC heft schorsing Bureau Veritas deels op

Voedselveiligheid & Kwaliteit

BRC heft schorsing Bureau Veritas deels op

BRC Global Standards heeft de schorsing die zij 11 december 2017 instelde voor certificatie instelling Bureau Veritas deels opgeheven. Deze wereldwijde schorsing zou in principe een jaar duren voor de schema’s BRC Food Safety, Packaging and Packaging Materials, Storage and Distribution en Agents and Brokers.

De schorsing is volgens de BRC niet gebaseerd op een enkel issue, maar een opeenstapeling van tekortkomingen in het overall management. Hierdoor ontving de CI bij de halfjaarlijkse integriteits screening twee van de vijf te behalen sterren, wat te laag is om nog van BRC Global Standards audits te mogen uitvoeren.

Aantal landen weer auditten

Zodra Bureau Veritas een aantal verbeteringen heeft doorgevoerd in het overall management en de werking daarvan kan aantonen, mag de CI volgens de BRC weer audits bij bestaande klanten uitvoeren. Met ingang van 12 februari is dat van kracht in de volgende landen: Argentinië, Denemarken, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Thailand en het Verenigd Koninkrijk. Nieuwe klanten in deze landen mogen pas worden geaudit als de schorsing volledig wordt opgeheven.

Nederlandse situatie

Of Bureau Veritas binnenkort ook weer in Nederland audits mag gaan uitvoeren, is niet bekend. Bij de certificatie instelling was niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel