nieuws

FrieslandCampina: ‘In 2050 willen we volledig fossielvrij produceren’

Technologie & Techniek

FrieslandCampina heeft ambitieuze doelstellingen. De zuivelproducent wil in 2030 50% CO2 reduceren en in 2050 geheel fossielvrij zuivel produceren. “We maken nu de roadmap om deze doelstellingen te bereiken,” vertelt Tessa Hermens-van Ruremonde, sustainability expert bij FrieslandCampina Ingredients.

FrieslandCampina: ‘In 2050 willen we volledig fossielvrij produceren’

Tessa Hermens is een van de sprekers op het Food Technology Event op 31 oktober aanstaande. Daar zal ze vertellen hoe FrieslandCampina volledig fossielvrij wil produceren. Hermens trekt het thema duurzame energie bij FrieslandCampina Ingredients. Ze is de spil tussen de energiemanagers bij de fabrieken, het management, de projecten en marketing en sales. “We zijn nu de doelstellingen gebaseerd op het Klimaatakkoord aan het formuleren op energie, water en waste.” Met een roadmap wil FrieslandCampina de impact op energie voor de langere termijn vastleggen. Daarnaast wil het bedrijf bewustzijn kweken binnen het eigen bedrijf.

Nog slag te slaan bij koelen

“Onze eigen processen kennen we goed. Het doel is om bij te blijven met innovaties die er op de markt komen. Ook op het gebied van koelen, daar hebben we nog een slag te slaan op energie-efficiëntie,” vertelt Hermens. FrieslandCampina kijkt bij de fabrieken ook wat lokaal de beste oplossing is. “Op twee locaties kijken we bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van geothermie.”

Food Technology Event

Tijdens het Food Technology Event zal Hermens vertellen wat er allemaal bij komt kijken om fossielvrij zuivel te produceren. Andere sprekers zijn Michel Driessen, CEO van Verstegen Spices & Sauces, Marian Geluk van FNLI en Lennart van der Burg van TNO.

Bekijk het programma

Meld u direct aan

Reageer op dit artikel