nieuws

Corbion wil in 2030 100% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen gebruiken

Technologie & Techniek

Ingrediëntenleverancier Corbion wil een derde minder CO2-emissies uitstoten in 2030. Ook op het Food Technology Event op 31 oktober as. is er veel aandacht voor dit onderwerp.

Corbion wil in 2030 100% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen gebruiken

Om de emissiereductie te bereiken, heeft Corbion een team samengesteld met experts op het gebied van onder andere engineering, R&D, technologie-overdracht en inkoop. Het team maakt een roadmap met acties zoals:

  • Overstappen op 100% hernieuwbare elektriciteit in 2030
  • Implementeren van energiebesparende projecten op productielocaties
  • Selecteren van de meest energie-efficiënte technologieën bij het vervangen van apparatuur
  • Een R&D-programma opzetten om mogelijkheden voor warmte-integratie, elektrificatie en recycling te onderzoeken
  • Samenwerken met grondstoffenleveranciers om gezamenlijk de CO2-emissies terug te dringen

 Klimaatakkoord

Corbion heeft de target vastgesteld samen met SBTi, een organisatie die bedrijven helpt bij het vaststellen van targets die in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Meer dan 670 bedrijven wereldwijd hebben al meegedaan.

SBTi werkt met targets die gebaseerd zijn op wat de wetenschap zegt dat nodig is om de de doelen van het Parijsakkoord te halen. De organisatie valideert de doelstellingen die de bedrijven willen halen. De doelstelling van Corbion om de CO2-emmissies met 33% per ton product in 2030 vanaf 2016 is goedgekeurd door het SBTi.

Food Technology Event

Op het Food Technology Event op 31 oktober aanstaande komen onderwerpen zoals energiereductie, het Klimaatakkoord en de mogelijkheden om minder CO2 uit te stoten ruim aan bod.

Tijdens de plenaire sessie zal Marian Geluk van de FNLI uiteen zetten wat de uitdagingen zijn van het Klimaatakkoord voor de voedingsmiddelenindustrie. FrieslandCampina en Verstegen Spices & Sauces vertellen hoe zij fossielvrij produceren willen aanpakken.

Datum: 31 oktober
Locatie: Miele Experience Center, Vianen

Bekijk het programma
Direct aanmelden 

 

Reageer op dit artikel