nieuws

Vleesvervangers produceren via 3D-printer

Technologie & Techniek

De Israëlische startup Redefine Meat heeft $6 miljoen (€5.45 miljoen) startkapitaal opgehaald voor de ontwikkeling van een 3D-printer voor de productie van vleesvervangers.

Vleesvervangers produceren via 3D-printer

De startup gebruikt het geld om de 3D-printer in 2020 in productie te kunnen nemen. 3D-printen van vleesvervangers, zorgt volgens het bedrijf voor een productieve en flexibele supply chain die duurzamer is dan de huidige veehouderij en vleesverwerking.

Geen extrusie

Redefine Meat’s vleesalternatief is gemaakt van plantaardige eiwitbronnen, vet en water. In plaats van extrusie of persen, gebruikt Redefine Meat 3D-printen om hun producten een realistischer textuur en smaakgevoel te geven. “We kunnen niet alleen de vezels van het vlees nabootsen, maar ook de manier waarop vet en water gevangen zitten in de vleesmatrix”, legt Eschar Ben-Shitrit, CEO van Redefine Meat, uit.

Complexe matrix

Het bedrijf combineert een semi-industrieel 3D-digitaal printplatform, een 3D-vleesmodelsysteem en plantaardige voedselformuleringen. Het diervrije vlees van Redefine Meat bestaat volgens het bedrijf uit natuurlijke en duurzame ingrediënten die dezelfde uitstraling, textuur en smaak hebben als diervlees dat wordt gebruikt voor steaks, braadstukken en stoofschotels.

De technologie zal vleesdistributeurs en detailhandelaren in staat stellen om de kenmerken van hun vlees te ontwerpen voor seizoensinvloeden, veranderende eisen en consumentenvoorkeuren. Samen met toonaangevende koks en slagers heeft Redefine Meat al verschillende 3D-geprinte alternatieve vleesproducten gedemonstreerd die niet van dierlijk vlees te onderscheiden bleken.

Impact

“Ons doel is niet alleen om een nieuw voedingsproduct te ontwikkelen, maar om een nieuwe technologie te introduceren voor het ontwikkelen en produceren van alternatieve vleesproducten. We hebben al met succes geweldige producten geprint voor meerdere evenementen en in de komende twaalf maanden zullen we de technologie naar het volgende niveau brengen,” zegt Ben-Shitrit.

Reageer op dit artikel