nieuws

Nestlé presenteert onderzoeksinstituut voor verpakkingen

Technologie & Techniek

Nestlé heeft officieel het nieuwe onderzoeksinstituut voor verpakkingswetenschappen ingewijd. Via het nieuwe instituut wil de multinational sneller functionele, veilige en milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen op de markt te brengen.

Nestlé presenteert onderzoeksinstituut voor verpakkingen

Het Nestlé Instituut voor verpakkingswetenschappen richt zich op een aantal wetenschappelijke en technologische uitdagingen. Dit zijn onder andere hervulbare of herbruikbare verpakkingen, vereenvoudigde verpakkingsmaterialen, gerecyclede verpakkingsmaterialen, hoogwaardige barrièrepapieren en biologisch afbreekbare materialen.

Oplossingen

Nestlé boekt al vooruitgang in zijn verpakkingsverplichtingen voor 2025. De verpakkingsexperts en leveranciers van Nestlé ontwikkelden bijvoorbeeld producten in recyclebare papieren verpakkingen zoals het Nesquik All Natural-cacaopoeder en de YES! snackbars in minder dan 12 maanden.

Recyclinginfrastructuur

Tijdens de inwijding van het nieuwe instituut zei Mark Schneider, CEO van Nestlé: “Onze visie is een wereld waarin geen van onze verpakkingen op een stortplaats belandt of als afval eindigt. Om dit te bereiken introduceren we herbruikbare verpakkingsoplossingen en milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. We ondersteunen de ontwikkeling van lokale recyclinginfrastructuur en statiegeldsystemen om een afvalvrije wereld vorm te geven. Het Nestlé Instituut voor verpakkingswetenschappen stelt ons in staat om een sterke stroom van duurzame verpakkingsoplossingen voor Nestlé-producten te creëren voor bedrijven en markten.”

Reageer op dit artikel