nieuws

Nestlé start met open blockchain pilot

Technologie & Techniek

Nestlé is een samenwerking gestart met OpenSC, een blockchainplatform dat consumenten de mogelijkheid geeft om hun voedingsmiddelen te traceren tot aan de boer. Er wordt gestart met melk.

Nestlé start met open blockchain pilot

Met deze samenwerking is Nestlé het eerste voedingsmiddelenbedrijf dat een pilot gaat doen met open blockchaintechnologie. Hiermee wil Nestlé uiteindelijk volledige transparantie bereiken. OpenSC is een platform waarmee iedereen overal ter wereld toegang kan krijgen tot informatie over duurzaamheid en de supply chain data.

Melk en palmolie

Het pilot programma zal in eerste instantie melk traceren van boeren in Nieuw-Zeeland tot de fabrieken van Nestlé in het Midden-Oosten. Daarna zal Nestlé de open blockchaintechnologie testen op palmolie uit de Verenigde Staten. Aan de hand van deze twee pilots zal Nestlé bepalen hoe schaalbaar het open blockchainsysteem is. Nestlé test al sinds 2017 diverse blockchaintechnieken.

Weloverwogen beslissing

“We willen dat onze consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken over hun producten. Wij willen dat zij verantwoord geproduceerde producten kunnen kiezen. Open blockchaintechnologie zal ons wellicht in staat stellen tot het delen van betrouwbare informatie met consumenten op een toegankelijke manier”, zegt Executive Vice President van Nestlé, Magdi Batato.

VMT schreef al eerder over blockchain in de voedingsmiddelenindustrie:

 

Reageer op dit artikel