nieuws

Consortium ontwikkelt blockchainplatform en wint innovatiesubsidie

Technologie & Techniek

Consortium ontwikkelt blockchainplatform en wint innovatiesubsidie

Een consortium bestaande uit Milvum, RBO Trading en Cogoport heeft de MIT (Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren) Grant Innovatiesubsidie gekregen. Deze kreeg zij voor haar Food Tech & Logistics-platform.

Met dit platform verlaagt het consortium de transportkosten van voedingsingrediënten en het biedt boeren en voedselproducenten de kans om deel te nemen aan de groei van de economie. Het platform is voor de gehele industrie, van boer tot bord. Hoe hoog de subsidie is wilde de partijen bij navraag door VMT niet loslaten.

Duurzame ingrediënten

Het doel van het consortium was om een ethisch verantwoord b-to-b-platform te lanceren voor duurzame voedingsingrediënten, apparatuur en logistiek. Dit platform is ontwikkeld op basis van blockchain en AI (kunstmatige intelligentie).

Het logistieke platform geeft voordelen voor boeren, voedselproducenten, logistieke dienstverleners en uiteindelijk ook aan consumenten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Transparante zeevracht

Carmit Glik, CEO van Cogoport Europe, over de ontwikkeling van het platform: “Deze oplossing zorgt voor een digitale transformatie die zeevracht transparanter en efficiënter maakt. Onze internationale online vrachtmarktplaats biedt vervoerders duidelijkheid en lagere kosten dankzij een eenvoudiger, efficiënter en effectiever boekingsplatform.”

Kostenbesparing containers

Glik is tevreden over de manier waarop het platform nu de voedselindustrie en toeleveringsketen kan ondersteunen om transparanter te zijn en kosten te besparen. “Onze mkb-klanten in Nederland en in de gehele Benelux stellen dat Cogoport hen nu al 10-15% bespaart op elke containerlading doordat we werken zonder achterhaalde, tijdrovende processen.”

Blockchain

Milvum is een bureau voor digitale transformatie. Milvum ontwikkelde het transportplatform op basis van blockchain dat direct verbonden wordt met Cogoport’s bestaande internationale shipping portal. RBO Trading (Royal Blue & Orange International Trading) is een internationaal b-to-b leveranciersplatform voor het inkopen van voedingsingrediënten, apparatuur en logistiek.

Reageer op dit artikel