nieuws

Flexibele fabriek biedt Van Rijsingengreen mogelijkheden tot verder groei

Technologie & Techniek

Flexibele fabriek biedt Van Rijsingengreen mogelijkheden tot verder groei

Begin 2019 opende VanRijsingengreen een nieuwe ingrediëntenfabriek. De flexibele productie biedt mogelijkheden om producten gelijk te verwerken wanneer ze op de markt komen, vertelt directeur Gerbrand van Veldhuizen.

De nieuwe fabriek biedt vanRijsingengreen de mogelijkheden om verder te groeien in de ingrediëntenmarkt en om reststromen nog beter te verwaarden. Niet alleen de capaciteit is vergroot, ook kunnen er meer producten worden geproduceerd.

Productiecapaciteit

“De capaciteit is minimaal 50 procent gegroeid met name omdat we meerdere eindproducten kunnen maken. Naast sap kunnen we vezel en concentraat maken. Eerst lieten we verpakkingen bij externen produceren, nu doen we dat gewoon zelf. En wij zijn nog steeds niet helemaal klaar. We doen aanpassingen – niet alleen om flexibeler maar ook beter te produceren.” De lijnen zijn ingelegd om wortelen te verwerken, vertelt Van Veldhuizen. Nu wordt de lijn geoptimaliseerd om ook andere producten zoals bladgroenten beter te verwerken.

Flexibele fabriek

VanRijsingen wil flexibel zijn om producten te kunnen verwerken zodra ze op de markt beschikbaar komen. “Je kunt dit niet altijd voorspellen. Wij hebben daarom veel flexibiliteit in de fabriek ingebouwd om een nieuw product er snel tussen te kunnen plannen. Dat was hiervoor minder. De sappers moesten we bijvoorbeeld eerst altijd ombouwen als we wisselden van product.” Omdat de producten die gemaakt worden in de nieuwe fabriek langer houdbaar zijn, vergroten ze het afzetgebied van de onderneming. Vezels kunnen daardoor wereldwijd worden geëxporteerd.

Optimalisering grondstoffen

VanRijsingengreen zet volop in op optimaal gebruik van zijn grondstoffen om dit geheel binnen de humane consumptie af te zetten. Toch lukt 100 procent verwaarding voor dit doel lukt nooit. “Er is altijd een deel dat vanwege kwaliteit, houdbaarheid of planning niet valt te verwaarden.”

Reageer op dit artikel